Ska expandera efter en lyckad premiärsäsong

Katrineholms Padel spelade under oktober och november sin första säsong med seriespel. När den nu är avslutad är spelarna ivriga att starta om på nytt.

Gruppvinnarna och deltagarna på söndagens miniturnering. Övre rad från vänster: Magnus Pettersson, Johan Petersson, Olle Wallin och Daniel Tillnell. Nedre raden: Pontus Fredriksson, Johan Persson och Johan Kristoffersson.

Gruppvinnarna och deltagarna på söndagens miniturnering. Övre rad från vänster: Magnus Pettersson, Johan Petersson, Olle Wallin och Daniel Tillnell. Nedre raden: Pontus Fredriksson, Johan Persson och Johan Kristoffersson.

Foto: Viktor Runsten

Padel2019-12-05 14:00

– Det verkar som att alla har haft kul också, det ska ju inte vi svara på, men det är vad man hör mellan raderna när man pratar med dem, säger Magnus Pettersson på Katrineholms Padel.

26 lag utspritt på fyra divisioner (sex eller sju lag i varje serie) var storleken på premiärsäsongen. Med en lyckad säsong i ryggen tar arrangörerna Magnus Pettersson och Daniel Tillnell höjd för att utöka till fortsättningen.

– Vi tänker utöka divisionerna till åtta lag, då blir det fler matcher för samma peng. Sen kan det bli division fem eller sex också, berättar Daniel Tillnell.

Samtliga fyra divisioner var herrgrupper. Ett mål till nästa säsong är att få igång en tjejgrupp.

– Det ska vi trycka på, det vore roligt att få igång en tjejserie. Det är två lag som verkligen vill, så om vi får ihop sex lag så blir det en grupp av det, säger Daniel.

En mixserie är också en möjlighet för framtiden. Faktum är att ett mixlag spelade redan i den första säsongen. Laget med Mia och Stefan Johansson vann fem av sex matcher och placerade sig på andra plats i division fyra och kommer därför flyttas upp till division tre till nästa säsong.

Arrangörerna Daniel och Magnus var också med och spelade i division ett, en grupp duon gick rent i och vann varje match – utan en enda setförlust.

– Vi hade press på oss men lyckades vinna, säger Daniel.

På söndagen samlade Daniel och Magnus majoriteten av alla gruppsegrare för en miniturnering där lagen roterades. Trots skillnaden i divisioner så var det jämna matcher, något som har speglat säsongen som helhet. Med tiden kommer grupperna jämnas ut ännu mer då det sker upp- och nedflyttningar till varje säsong.

– Jag tror på jämnare och jämnare grupper, men överlag har det varit jämna matcher i alla grupper. Alla man pratar med har varit supernöjda, även om de kanske legat i botten så har de haft kul. Det är det viktigaste, säger Magnus.

Både Magnus och Daniel upplever att många lag utvecklats genom att möta ny motståndare och lärt känna fler padelspelare. Det är några faktorer som båda tar med sig från en lyckad säsong, där många är ivriga att dra igång igen.

– Vi hann knappt avsluta säsongen innan de var på oss att starta igen. Men vi tänkte att vi måste vänta in julen. Så vi kommer köra en från vecka tre, troligtvis. Sen kommer det säkert bli en till framåt i april-maj, säger Magnus.

Daniel Tillnell hoppas kunna utöka antalet lag till nästa säsong.
Daniel Tillnell hoppas kunna utöka antalet lag till nästa säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!