Emil Kernen borrade ned huvudet i bassängen och tog två guld och fyra silver på sina sex starter i Duvedoppet. Klubbkompisen Olle Pettersson var än värre med tre guld. Foto:

Sju KSS-guld – sex av dem tog simmarna

Simning

I bassängen plockade KSS:arna hem sex guldmedaljer. Den sjunde går till arrangören av den 40-årsjubilerande trettonhelgstävlingen Duvedoppet.

Det enda som sprack denna dag var tidsschemat.

— Sekretariatet gör ett otroligt arbete, det har inte hackat en enda gång, sa KSS-ledaren Benni Svensk.

Tillsammans med snabba simmare innebar det att förmiddagspasset var slut en timme tidigare än planerat. Då kallade tävlingsledningen till sig ledarna för de sju klubbarna och kom överens om att starta eftermiddagspasset tidigare.

— Jag har aldrig varit med om maken till snabb tävling, säger Benni Svensk.

Han om någon vet. Av de 40 åren har han varit med alla utom ett.

— Det var det där året då mitt knä rasade och jag gick gipsad, säger han.

I många lopp blev det som det brukar, med klubbkompisarna Emil Kernen och Kevin Grahn bredvid varandra på prispallen, som etta och två eller tvåa och trea.

Alltid med Emil Kernen (två guld och fyra silver) en plats högre än Kevin Grahn.

— Men jag är helnöjd med dagen. Jag har varit sjuk och trodde inte att jag skulle prestera så bra som jag gjorde, sa Kevin Grahn.

Han tog tre silver och två brons på sex starter och var bara fyra hundradelar av en sekund från att också knipa ett brons på 25 meter fritt.

Men söndagens stora överraskning var förstås Olle Pettersson. När han slog till var det med besked. Han gjorde fem starter och blev aldrig sämre än tvåa. Facit blev tre guldmedaljer och ett silver. Till dagens överraskningar ska också räknas Gustav Fager i yngsta klassen upp till tolv år.

— Han är bara tio år och tävlar mot många äldre simmare. Ändå gjorde han det så bra, berömmer Benni Svensk.

Tre silver blev Gustav Fagers facit. Av tjejerna var Filippa Karlsson mest framgångsrik med fyra pallplatser, i samtliga fall blev det brons.

Det blev ytterligare två medaljer till KSS, ett guld genom Felicia Lundström och ett brons till Jonathan Grothérus.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms simsällskapsimning
Relaterat