• KSK:s lagkapten Filip Ivarsson fick ta emot cupbucklan av Hans Wagneryd. Foto:
  • Vingåker, i gula tröjor, gör ett av sina sina fyra mål i segermatchen mot KAIK. Foto:
  • KAIK i svarta tröjor mot Vingåker. Foto:
  • KSK vann matchen mot BK30 med klara 6–0. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Sista matchen avgörande när KSK blev cupmästare

Fotboll

Mer rafflande kunde det inte bli. Sista matchen var helt avgörande och Triangeln som var tvingat vinna prickade stolpen. Men det blev till slut KSK som tog hem egna cupen för P04 i Duveholmshallen.

Sex lag deltog och för att alla skulle få så många matcher som möjligt spelades en enkelserie alla mot alla. Vinnaren blev cupmästare utan slutspel och final.

Då blev lottningen så perfekt att det var KSK och Triangeln som möttes i den 15:e och sista matchen. Så långt var båda lagen obesegrade, KSK efter fyra raka segrar, Triangeln med tre vinster och så en oavgjord efter 1–1-matchen mot KAIK.

Det innebar att Eskilstunalaget var tvingat att vinna för att erövra bucklan och taktiken var tydlig. Det var full fart framåt som gällde. I tionde minuten var offensiven bara några centimeter från att ge utdelningen men den gången räddades KSK-målvakten av stolpen.

I stället blev det Mohammed Cisman som blev matchvinnare med matchens enda mål i slutminuten – som alltså innebar både att KSK gick obesegrat genom cupen och dessutom fick lyfta pokalen och ta emot guldmedaljerna efteråt.

— Det har varit en rolig dag. Redan efter att vi vann första matchen mot KAIK trodde jag att vi skulle vinna cupen. Men nu är jag trött, sa Mohammed Cisman efter femte matchen på drygt fem timmar.

Men han har all anledning att vara nöjd sin och lagets insats. Målet i seriefinalen var hans åttonde under dagen.

Vingåker slutade trea, som kunde blivit en andraplats. Men i 3–1-segern mot Triangeln uppdagades att laget hade två överåriga spelare, mot reglernas en. Det innebar att laget fråntogs segern.

— Synd, tyckte målvakten Robin Stensson som ändå njöt av matcherna.

— I Vingåker har vi ingenstans där vi kan spela sjumannamatcher på en så här stor plan. Därför var det häftigt att lira, sa han efter 4–1-segern mot KAIK.

IFK Norrköping slutade fyra, KAIK femma och Västeråslaget BK 30 blev utan poäng och slutade på sjätteplatsen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Vingåkers idrottsföreningKAIKKSKfotboll
Relaterat