Lördag 29 september smäller det i Duveholmshallen när den andra proffsgalan brakar loss med sex förhoppningsvis stenhårda och jämna fighter. Boxningspromotorn Stefan Fernström kan berätta om de sex matcherna som stundar. Störst lokalt intresse tilldrar sig förstås lätta tungviktaren Simon Engström som ska gå upp mot ungraren Josef Barati i sin sjätte proffsmatch nu över sex ronder. Men även den andre katrineholmaren, Simos Jangirovs match i cruiservikt, upp till 91 kilo, blir intressant. Där tar han sig an lettländaren Vadims Konstantinov.

– Simon möter en hårdslående tuff kille som inte är den mest tekniske, men stark. Han har vunnit tre av sina fyra matcher. Samos kille är också en tuffing och precis som Samo har han gått två matcher. Samo har 2–0 i matcher och lettländaren 1–1, säger Stefan Fernström.

Sedan är det ytterligare fyra matcher den här kvällen:

Artikelbild

Simon Engström, som var halvkrasslig senast i Norrköping och förlorade, är ordentligt revanschsugen inför matchen mot Josef Barati.

I superfjädervikt (upp till 58 kilo) möter Daniel Gustavsson från Tidaholm även han en lettländare.

13 kilo tyngre är stockholmaren Ahmed Rossi som går i 71 kilosklassen och stöter på en ukrainare vid namn Roman Zimchenko. Rossi har vunnit tre raka som proffs och vann drygt 20 matcher i rad som amatör och är en boxare på stark uppgång.

I supermellanvikt upp till 76 kilo ställs Rocco Wadell från Sundsvall även han mot en ukrainare, Anton Dyachenko som har 3–2 i matcher. Då ska man veta att Rocco Wadell har vunnit fem raka och vill ta sin sjätte seger i Katrineholm.

Den sjätte och sista matchen går mellan två boxare som får väga max 72 kilo. Det är svenske Salah Nazer Taha som vunnit sin enda match som proffs. Han ställs emot ungraren Zoltan Friesz som gått sju matcher och har 4–3 i facit.