– Det är en sån fantastisk upplevelse, säger han timmen innan prisutdelningen i Budapest ska äga rum.

KFUM-spelaren Talis spelade dubbel ihop med Baozhong Fan från Karlskoga.

– Vi har känt varandra i några år efter att ha träffats på tävlingar och i seriespel. Nu bestämde vi oss för att spela dubbeln ihop i veteran-EM, säger Talis.

Men även om Baozhong spelat med det kinesiska landslaget under samma era som Jörgen Persson och Jan-Ove Waldner, var inte förväntningarna särskilt höga om avancemang.

Totalt ställde 3 270 spelare upp.

– Det var 400 par bara i vår klass, herrdubbel 50 år och äldre. Därför checkade jag ut från hotellet på morgonen och hade bokat flygbiljetter hem på fredagen, säger Talis.

Det skulle han inte ha gjort. För det blev, som han säger, en magisk dag vid borden i Budapest.

– Vi förlorade första matchen i poolspelet, sedan radade vi upp segrar, säger Talis.

På vägen fram till lördagens EM-semifinal slogs bland annat ryska världsmästarna Yury Illarionov och Igor Roldugin ut i tre raka set.

– Baozhong är en fantastisk spelare, en av de mest spektakulära i hallen. Samtidigt överträffade jag mig själv. På de tre sista matcherna under fredagen missade jag bara fem bollar, säger Talis.

Han hade gärna spelat en sjunde match samma dag. I stället väntade semifinalen på lördagen.

Den började också bra och det svenska paret vann första set med 11–7. Sedan tog framgången tvärt slut, italienarna Min Yang – som spelade i det italienska landslaget som förlorade VM-kvartsfinalen mot Sverige år 2000 – och Marcello Cicchitti vände och vann till slut med 3–1 i set.

– Det var definitivt värt de 3 000 kronor jag fick betala för nya flygbiljetter och extranatten på hotellet, säger Talis.

Förra året avancerade han överraskande långt i veteran-VM i Las Vegas utan att vara i närheten av medaljerna. Det har han inte varit på SM heller. Men nu har han ett EM-brons.

– Då ska man veta att nivån på EM var betydligt högre än i Las Vegas-VM. Här är så ofantligt många fler duktiga spelare och det har varit favoritfall i nästan varenda klass, säger Talis.

Han spelade också herrsingel, men åkte ut efter en 2–3-förlust i fjärde omgången.