Till sommaren går han ut tredje terminen av naturvetenskapliga linjen på kanotgymnasiet i Nyköping. Men eftersom det är ett idrottsgymnasium läser man även ett fjärde år som kompenserar för den bortavaro som blir i form av träning och tävling. Och det lär bli en hel del bortavaro för Dennis Kernen även under slutspurten av tredje terminen.

En hel del läger är inplanerade. Dennis Kernen berättar själv:

– Den 2 november åker vi till spanska Playitas på ett veckolångt läger med SOK, talang 2022, Vi är tre kanotister, jag, Melina Andersson, Bråviken och Alva Johansen, Nyköping. Vi är 28 idrottare totalt som ska träna ihop i en vecka. Då läggs krutet på att vi ska få träningstips genom att enbart köra fys- och styrketräning.

– Sedan är jag uttagen till ett sju veckor långt läger i Florida, från slutet av februari till i början av april. När vi kommer hem så blir det ett läger i Portugal i en vecka.

Eftersom Dennis Kernen älskar att träna så är det förstås optimalt att komma i väg på tre så kvalificerade läger. Men det finns ett aber. Egenavgifterna är ganska höga och det blir dyrt att åka iväg under så lång tid och kanotförbundet är inget rikt förbund. Därför hoppas Kernen på att SOK eventuellt ska kunna hjälpa till med lite finansiering.

– Jag hoppas på det eftersom jag inte kostar något i andra bitar som när andra deltagare i talang 2022 får hjälp av fys- och kostrådgivare och liknande. Det behöver inte jag ha, eftersom vi får den biten på skolan.

Den kommande säsongen tar han steget upp till senioråldern, där hans två år äldre klubbkompis Anton Andersson redan tävlat under ett par år. Men det fins ett litet mellansteg innan och det är U23. Där är det redan bestämt att förbundet satsar på Katrineholmsduon i en K2:a till EM nästa sommar.

Vad kan du förbättra som kanotist?

– Kondition och tekniken i första hand, men jag kan även bli starkare.

Hur ligger du till i Sverige på din bästa distans K1 1000 meter?

– Jag skulle tro att jag är trea–fyra just nu, jag var i alla fall det på höstregattan.

Med det ambitiösa träningsprogram i Spanien, Florida och Portugal som ligger framför honom så finns det nog möjlighet att klättra ytterligare på rankinglistan.