David Pham fick nöja sig med en elfteplats vid EM. Foto: Privat

Så gick det för Pham i junior-EM

Karate 

Det var tuffa förhållanden för David Pham och de andra som tävlade i junior-EM i Bulgarien.

Det blev en elfte plats för David Pham i kata vid junior-EM i Sofia, Bulgarien. Han fick återkvala för en bronsmedalj, men dessvärre blev det förlust i den matchen.

Det var en kille från Makedonien som stod för motståndet och det blev förlust med 4–1.

– Det var svårt att få ut sina tekniker på grund av att mattan var glashal, det var ungefär som man var på en is. Det var splitter nya mattor som gjorde att det var så halt, men det var ju lika för alla som tävlade, säger David Pham.

I första matchen förlorade han mot en fransman som gick till final och det var det som gjorde att han sedan fick återkvala.

Det var andra EM-framträdandet för Phams del. 2015 i Zürich deltog han också, men då fick han ingen placering utan det blev bara en match. Med tanke på det var det ett fall framåt att komma elva bland ett 40-tal deltagare. Men David Pham tyckte det var synd att det var så svåra förhållanden som gjorde att han och de övriga inte kunde göra sig själva rättvisa.

– Det var väldigt många som gjorde missar på grund av att det var svårt att hålla balansen. Det kändes som att jag inte hade någon direkt koppling mellan mina fötter och mattan och det måste man ha, speciellt i kata.

– Om det inte varit så halt hade jag kunnat prestera betydligt bättre. Jag var väldigt laddad före matcherna och var väl förberedd.

David Pham laddar nu för SM som avgörs i Kristianstad i mitten på mars där även flera andra klubbkamrater i Wado karate deltar.

Läs mer om dessa ämnen

Karate