Bo Persson var en av de 23 000 anmälda till årets Vätternrunda och det var en minst sagt nöjd Bo som kom i mål i Motala under lördagsförmiddagen. Och han hade flera skäl att vara nöjd – inte minst för att han genomförde sin 50:e Vätternrunda.

– Men det var lite jobbigt, jag var otränad och hade bara 8-9 träningsmil före loppet.

Tiden – 13.30 – brydde sig Bo Persson inte särskilt mycket om.

– Jag visse ju att det skulle ta tid i år och det var ganska kallt i natt med lite motvind. Men självklart är jag nöjd att jag tog mig runt.

Står du på startlinjen nästa år?

– Det är inte omöjligt.

Det var inte bara Bo Persson som presterade. Ett urval av de lokala resultaten visar att bland annat Lars Emanuelsson, som förövrigt också var den första att ta alla 100 hitta-ut-kontroller, cyklade sin nionde Vätternrunda, denna gång på 9:52, vilket inte är hans snabbaste tid men inte heller hans långsammaste.

Barbro Karlsson, som tidigare genomfört två Halvvättrar och en Tjejvätter, klarade av sin första Vätternrunda på 16:37.

Sanna Larzenius cyklade sin första Vätternrunda på tiden 14:01.

Niklas Karlsson genomförde sin andra Vätternrunda och lyckades förbättra tiden från 12:21 till 11:54.

Niclas Rosenberg cyklade in på 7:59, lika så gjorde Tobias Plantin som dessutom förbättrade tiden från förra året med elva minuter.

Henrik Sparr, som cyklade sin femte Vätternrunda, tog sin näst bästa tid hittills med tiden 7:29. Året innnan var han två minuter snabbare.

Anki Gustafsson, som tidigare cyklat tre Tjejvättern, genomförde sin första Vätternrunda på tiden 16:37 och Poyan Sandnell som debuterade helt kom igenom på 15:13.

Totalt bröt 707 personer loppet. Men 19002 svenskar cyklade under fredagsnatten och hela lördagen de 300 kilometrarna.