Foto:

Rydergren trea i SM-deltävling

Roadracing

Med en slutplacering i topp fem som målsättning inledde 17-åriga Joel Rydergren den första av fyra SM-deltävlingar med en prestation över förväntan.

I Anderstorp gick de två första racen av det svenska mästerskapets åtta och katrineholmaren och SM-guldmedaljören i bandy, Joel Rydergren, fick med sig bättre placeringar än någonsin. I SM förra året placerade han sig som elfte totalt och som sjunde som bäst i en av deltävlingarna, resultat som han redan i den första deltävlingen i helgen krossade.

– Det gick jättebra. Allt gick fortare än vad vi förväntade oss, men jag var också snabbare än vad vi förväntat oss, skrattar han.

I kvalracet åkte han till sig en lite mer blygsam åttonde startplacering, men redan i det första racet på lördagen kammande han hem en fjärdeplacering efter att ha kört in som sjätte och två danska förare i topp blivit diskade. Under söndagens lopp gick det ännu bättre, då han efter de tolv första varven låg trea men med bara två varv kvar lossnade ljuddämparen vilket gjorde att han tappade en placering och slutade som fyra.

Det sammanställda resultatet blev dock en delad tredjeplats inför de tre kommande deltävlingarna.

– Jag hade inte vågat hoppas på att det skulle gå så här bra. Ingen hade kunnat gissa detta, säger Joel Rydergren.

Placeringen är en klar framgång jämfört med förra säsongen och Rydergren är förvånad över utvecklingen.

– Flytet var med mig, men det var också bättre motstånd. Jag har inte tränat så mycket, men har blivit bättre på att fokusera. Jag vågar vara kyligare och gå in i mig själv, samtidigt som jag vågar ta en fight med både lugn och aggressivitet, berättar han.

Läs mer om dessa ämnen

BandyRoadracingmotorsport