Linköpingsbon kom till Värmbol inför säsongen 2017. Det var det året laget bjöd på en cupfest mot allsvenska AIK och nytt publikrekord på Värmbols IP.

I serien gick det inte lika bra, och veckan efter cupmatchen och division 2-förlusten mot Motala, fick han gå – med bara sju omgångar kvar i serien. Det dröjde dock inte förrän Rickard Johansson hittade ett nytt jobb. I Åtvidabergs FF.

Det började inte så bra och den tidigare allsvenska klubben som nu är nere i divsion 1, var i praktiken uträknat efter vårsäsongen. Men laget lyckades efter en stark höst rädda kontraktet ­– och Rickard Johansson fick behålla jobbet.

Tills i torsdags.

Anledningen är den senaste tidens svaga resultat, bara en poäng på fem matcher.

”För mig känns det som ett kortsiktigt beslut som jag har svårt att förstå. Jag hade väldigt gärna fortsatt, för jag känner att vi är på rätt väg. Men jag är inte dummare än att jag inser att det är resulaten som styr”, säger Rickard Johansson till Norrköpings Tidningar.

Det blir nu Tor-Arne Fredheim som tar över. Det är ett välkänt tränarnamn som har tränat IFK Norrköping, Sleipner och Sylvia. Han var också i Ljungskile och senast i Västerås, som han fick lämna i förtid förra säsongen och sedan dess varit utan tränaruppdrag. Det blir Fredheim som leder Åtvidaberg i lördagens hemmamatch mot Tvååker.