För första gången arrangerar klubben KSK-dagen. En heldag väntar med massor av fotboll, från de yngsta barnens tremannamatcher till avslutningen med A-lagets derby mot Vingåker.

Det är serieledarens möte med tabellåttan. Men både KSK-tränaren Martin Halvarsson och VIF-spelaren Uffe Isgren vet att sådan statistik är oväsentlig under 90 minuter. Båda pratar om motståndaren och matchen med respekt.

– Vingåker har många individuellt skickliga spelare och det kommer att bli betydligt jämnare än vad tabellen säger, enligt Martin Halvarsson.

– Ett klassiskt derby där det handlar om mycket inspiration. Det är ju den här matchen vi har sett fram emot hela säsongen, säger Ulf Isgren.

Det är bara två år sedan han var tränare i KSK tillsammans med Martin Halvarsson. Men det blir en speciell match för så många fler. Hampus Sjöblom, Robin Gustafsson och Linus spelade alla i Vingåker förra säsongen och i KSK i år. Mohammed Saleh har också ett förflutet i Vingåker men är nu KSK:are. Samtidigt har också Vingåker spelare med förflutet i KSK.

KSK kommer till matchen med ny målvakt – för tredje matchen i rad. Jonathan Bergstedt har drabbats av körtelfeber och spelar inte mer i vår. Han ersattes av 15-årige Anton Halvarsson i måndagens förlust (KSK:s första poängtapp i vår efter 2–3 mot Södertälje). Anton Halvarsson gjorde en strålande insats, men nu blir det förre Värmbolsmålvakten Alexander Juhlin som gör säsongsdebut i KSK-målet.

I Vingåker är alla spelare utom långtidsskadade Simon Abrahamsson och Christoffer Lindskog tillgängliga inför matchen med så många känslor. Men det blir förstås hett också i den bemärkelsen att det är så varmt väder.

– Härligt, fotboll är ju en sommarsport, säger Martin Halvarsson och räds plusgraderna mindre än motståndet.

Senast lagen möttes var 2015 och då handlade det om division 4. KSK vann mötet på Backavallen med matchens enda mål, gjort av Michael Johansson. Vingåker fick sedan revansch på Vingåkers IP där laget vann med 2–1.