Rejäl satsning för nytt underlag i Trolldal

Katrineholms RF har sedan i torsdags inlett arbetet av att få in helt nytt underlag i stora ridhuset, något som innebär en stor ekonomisk investering.

Bild från lördagens renovering av sargen i stora ridhuset.

Bild från lördagens renovering av sargen i stora ridhuset.

Foto: Privat

Ridsport2019-11-05 14:42

Planen är att arbetet med stora ridhuset ska bli färdigt nu under onsdagen och att arbetet sedan går över till byte även i tältridhuset. I lördags samlades även KRF:s medlemmar och fixade till sargen i stora ridhuset. Enligt föreningens verksamhetschef Annette Karlsson är det första gången på drygt tio år som ett grundligt underlagsbyte görs på Trolldal.

– Sen lägger man in material och småfixar mellan varven. Men sen med jämna mellanrum måste man ta ut det slitna och lägga in nytt. Det är inget konstigt egentligen, men det är jättekul när det görs, säger Annette.

Även om det i grunden är på grund av för slitet underlag som bytet görs så blir det också ett lyft för verksamheten.

– Det blir egentligen bättre för hästarna när det är färdigt, det är för deras skull allra mest men sen är det roligare att ha tävlingar när underlaget är bra. Vi har investerat i en ny harv och lite nya redskap för att kunna hålla bra kvalitet på vårt underlag.

Underlagskiftet är en stor investering för KRF, något Annette säger kostar några hundra tusen kronor.

– Det är väldigt, väldigt dyrt att byta underlag, så man måste kunna ha ekonomi till det också.

Hur var det möjligt för er att genomföra bytet?

– Det är så, man måste avsätta pengar till underhåll. Sen får vi se om vi kan söka något bidrag för det sen, men vi kunde inte vänta med att göra det. Att ha ett bra underlag handlar lite om hästarnas hållbarhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!