Parasport

– Jag tyckte att löpning och längdhopp var allra roligast, sa 11-årige Alexander som fick testa friidrottsgrenarna i C-hallen.

Under förmiddagen var det låg- och mellanstadielever som testade bågskytte, bordtennis, basket, inneband, friidrott och fotboll.

Artikelbild

| Löpning ocbh längdhopp gillade 11-årige Alexander.

– Ledare från KIF, KSK, KFUM, bågskytteklubben och handikappidrottsföreningen har fungerat som handledare, säger Sussie Engberg på Sörmlandsidrotten.

Tillsammans med Parasportförbundet och de lokala föreningarna stod Sörmlandsidrotten som ansvarig för den så kallade Special Olympics School Days.

Syftet med dagen är att skolungdomar med funktionsnedsättning i olika former ska komma i rörelse och få en social närvaro. Genom att samla elever från särskolor är parasportförbundets förhoppning att fler får kunskap om vilka idrotter som finns i närområdet och det viset få fler med funktionsnedsättning att uppleva social glädje och rörelse.

– Att ungdomarna tyckte om att prova på olika sporter kunde man verkligen inte ta miste på, konstaterar Sussie Engberg.

Artikelbild

| Många elever passade på att testa innebandy under överineseende av Måns Larsson.

12-åriga Ewelin firade sin födelsedag med att träna basket tillsammans med KIF-ledaren Mikael Stenberg.

– Jag har spelat basket förut, men nu är det ridning som gäller för mig, berättar Ewelin som tyckte att det var roligt att sammanstråla med Mikael Stenberg.

Artikelbild

| Niklas och Filippa mätte sina krafter i bordtennis.S

– Han var min ledare när jag tränade i Nyhemshallen.

Innebandy tilltalade många av deltagarna och Måns Larsson från Katrineholms handikappidrottsförening konstaterade att många visade prov på gott kunnande.

– Men framförallt visade de vilja att lär sig, säger Måns Larsson.

Bordtennis var också ett inslag som de yngre fastnade för.

Filippa och Niklas var en duo som spelade mot varandra.

– Toppenkul, uppger Filippa sedan hon hittat rätt men välriktad smash.