DFK Värmbol har åkt jojo mellan division 1 och division 2 de senaste åren.

Inför den här säsongen var dock läget annorlunda.

På grund av ett stort spelartapp var laget bara ett sista spelarmöte från att begära sig själva ned i division 3 efter degraderingen från ettan i fjol.

– Under januari och februari var det väldigt tungt. Vi hade få spelare på träningen och visste ärligt talat inte ens om vi skulle ha ett lag. Men i mars och april har det varit fler spelare på träningarna och att spela i division 2 var rätt beslut, säger tränaren Kent Lembke.

DFK premiärspelar mot Sköllersta (från Hallsberg) på bortaplan under annandag påsk.

– Vi har inte satt någon målsättning och har sagt att vårsäsongen får bli som en försäsong och att vi sedan ska blomma ut under hösten. Samtidigt är det ju inte utvecklande att åka runt och försvara och tjonga bort bollar i 90 minuter hela våren. Men vi vill se utveckling och undvika de sista platserna, säger Lembke.

Vad vet du om premiärmotståndet?

– Jag vet ingenting om något i den här serien och det är lite charmen på den här nivån. Det är klart att vi hade kunnat åka runt och scouta lag under hela försäsongen, men det hade inte gett oss särskilt mycket. Men Sköllersta var inget topplag i den här serien i fjol i alla fall, så mycket vet jag.

Men trots de senaste årens berg-och-dalbana mellan division 1 och division 2 senaste fyra åren är det för mycket att tro på en comeback i division 1 redan till nästa säsong, menar Lembke.

– Vi kommer inte att gå upp i år, så mycket kan jag säga. Men det är helt andra förutsättningar med ett helt nytt lag och många unga spelare, säger Lembke.

I premiärmatchen får DFK klara sig utan Sanna Larsson, Fanny Holm och Viola Svedberg.