Pontus Buskas springer Göteborgsvarvet för åttonde gången

Löpning

...Pontus Buskas från Sköldinge IF som den 19 maj springer Göteborgsvarvet för åttonde gången tillsammans med kompisarna och katrineholmarna Karl Kind och Viktor Högberg.

– Dels så är det roligt att ha ett lopp att tagga inför, man kan behöva något extra för att träna hårdare. Sen har det blivit en grej vi, ett gäng kompisar, gör tillsammans och nu är det fjärde året i rad. Första åren åkte vi ned över hela helgen och åt ute och så, men förra året testade vi Löpartåget, där bara personer som ska springa åker och det var bra. Både jag och Karl Kind har nyligen blivit pappor så det blir tåget i år igen.

Hur har din träning sett ut under våren?

– I vinter körde jag mycket skidor och sedan snön försvann har det blivit mer löpning. Men jag tränar tre, fyra gånger i veckan och brukar variera mig mellan innebandy, cykling, löpning och rullskidor. Det tycker jag är bra för motivationen.

Var har du för målsättning nu under Göteborgsvarvet?

– För två år sedan var jag väldigt nära att nå ett av mina mål, vilket är att springa de 21 kilometrarna på under 90 minuter. Jag var bara åtta sekunder ifrån. Och det är klart det är ett mål, en dröm, men nu får vi se hur dagsformen är. Med tanke på att jag blev pappa för 1,5 månad sedan har det inte varit mitt största fokus.

Kommer vi att se dig i något annat lopp under året?

– Ja, KK-joggen blir det säkerligen. Sedan ska vi, samma personer som springer Göteborgsvarvet, också köra Vasakvartetten i augusti.

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmFriidrott