Den andra deltävlingen svenska rallycupen i Säffle på lördagen slutade inte alls som Fredrik hade tänkt sig. Han fick nöja sig med en sjätteplats.

– Vi låg på tredjeplats efter fyra specialsträckor och allt kändes frid och fröjd, berättade Eriksson efter den nionde och sista specialsträckan.

När hälften av den femte sträckan var avklarad slog vädret om.

Artikelbild

| Fredrik Eriksson slutade på sjätte plats i den andra deltävlingen i svenska rallycupen.

– Regnet öste ned och bilen tappade plötsligt fäste och jag var tvungen att lätta på gasen.

Resten av tävlingen kantades också av häftiga regnskurar och det innebar att Katrineholmsekipaget, som tävlar i klass 2wd trimmat, var tvunget att slå av på rejält på takten.

– Med tanke på de yttre förutsättningarna så är jag inte missnöjd, men placeringen var inte den jag hade tänkt mig, fastslog Eriksson.

Men han gladde sig åt att bilen fungerade utan några skavanker och teamjobbet klaffade också utan några som helst intermezzon.

Fyra deltävlingar återstår i cupen och slutmålet för Fredrik Eriksson är en ny plats i toppen. I fjol slutade cupen i silver och dessförinnan hade han två raka segrar.

– Jag har fortfarande ett bra läge och en av deltävlingarna går ju nästan på hemmaplan så då tänker jag avancera i sammandraget, inflikade KMK-föraren och syftade på kommande EMK-kannan som har specialsträckor i närheten av Fredriks hemadress i Flenmo.

Men innan dess är det SM-deltävling i Nyköping kommande helg som gäller för Fredrik Eriksson och då är det ju nästan hemmaplan som väntar för honom.

– En SM-placering bland de allra främsta är vad jag har i sikte, uppgav Fredrik Eriksson innan lämnade tävlingscentrat i Värmland.