I fyra timmar kör de motorcykel i en 13-kilometersbana med över hundra hinder att klara. Det är så tävlingen The Bahusian avgörs. Den förare som klarar flest varv inom den utsatta tiden vinner. 32-årige Patrik Sjöberg från Björkvik räds inte utmaningar och heller inte denna.

– Det var min första gång på den här banan, jag har varit nere och tittat en gång tidigare men aldrig kört den tidigare. Den är berglig och tekniskt svår, men det gynnade mig, säger han som med sina fyra varv knep tredjeplatsen.

Vinnaren, Eddie Karlsson, hann med sex varv och tvåan, Ib Andersen från Norge, hann med fem. De båda är erfarna trialåkare.

– De är jätteduktiga, så jag är helnöjd med min tredjeplats, säger Patrik Sjöberg.

På grund av regn under fredagskvällen var banan både lerig och hal, men det var inget hinder för Sjöberg.

– Men efter tre timmar blir det riktigt tungt fysiskt. Det gör ont och man får kramp i benen och vill att det ska vara över. Men både jag och motorcykeln är hela så när som på en liten fotpinne. Så vi klarade oss bra, säger han.

Tävlingen var den första av tre i Nordisk Xtrem Cup. Nästa tävling, Norseman, är i Norge om ungefär en månad och den tredje, Battle of Vikings i Lekhyttan, avslutar serien.

– De tre tävlingarna är jobbiga på olika sätt. Den i Norge påminner lite om den här i och med naturen, medan Battle of Vikings är mer i skogsmiljö. Till tävlingen i Norge kommer en hel del bra hemmaåkare, men jag vill gärna upp på pallen även där, säger Patrik Sjöberg.