Beskedet att han är uttagen till Finnkampen fick han i förra veckan under en lunch tillsammans med förbundskaptenen Mikael Hill.

"Jag förstod inte att han sa att jag kom med. Jag tolkade det han sa annorlunda än vad han menade så han fick förtydliga ännu mer att jag hade fått en plats", säger Otto Weidman till ibnytt.se.

Den förre KIB-spelaren som i dag är poängkung i SSL-laget Jönköping är en av fem debutanter i den första landskampen efter VM-finalförlusten. Motståndet i Esbo den 2 februari är detsamma som i VM-finalen i Prag.

"Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp match. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver", säger Mikael Hill om uttagningen av Otto Weidman och de övriga fyra debutanterna.

"Otto är en intressant spelare. Han är en naturlig motor i en femma och en ledarkaraktär. Det är ett framtidsnamn för oss", fortsätter förbundskaptenen.

20-åringen själv är förväntansfull.

"Jag förväntar mig ett sjukt högt tempo till att börja med och den internationella innebandyn. Nu blir det mot ett Finland som kanske även de har några nya spelare. Det blir säkert en rolig innebandy och jag får chans att se vad jag går för på internationell nivå", säger Otto Weidman till ibnytt.se.