Publiken jublade när Mikael Kjellander sprang i mål som etta och dessutom slog nytt banrekord. Foto:

Österåker triathlon lockade många

Triathlon
annons

Uppemot 200 personer hade samlats vid Öljaren för att titta på och supporta bygdens triathlontävling, som arrangerades för tredje gången i rad, efter ett års uppehåll. Vinnaren blev storfavoriten Mikael Kjellander från Julita GoIF:s triathlonsektion.

Människor i alla åldrar, från småbarn till seniorer, stod vid mållinjen och hejade på nära och kära som svettigt och tungt, men målmedvetet kämpade för en bra tid. Tävlingen, som arrangerades av Österåkers IS och körde sin tredje upplaga efter ett års uppehåll, var minst sagt saknad. Hullabadet var som en folkfest, med deltagare och publik från hela Mellansverige.

Vissa passade på att njuta av den starka solen nere vid bryggan medan andra vägrade släppa mållinjen ur sikte. 64 triathleter deltog i den individuella sprintklassen, medan sju lag med tre triathleter i vardera, kämpade mot varandra i lagklassen. Julita GoIF:s triathlonsektion, med sina 32 deltagare på startlinjen, hade en stark hejarklack på plats.

— Vi är här för att kolla på mamma som tävlar individuellt, sa Simon Karlsson från Julita, som själv deltagit i tävlingen tidigare.

För tävlingsledaren Anna Frössevi, är den folkrika sammankomsten ett tecken på att bygden lever.

— Det är som en folkfest för vår bygd med 70 funktionärer som ställer upp i omlopp, från fyra år upp till 80! En härlig blandning av människor och en fantastisk stämning som framhäver gemenskapen.

Efter 400 meters simning, 2,6 mils cykling och 4,2 kilometers löpning, skymtades storfavoriten Mikael Kjellander till på avstånd. Kjellander, som under stort publikjubel tog segern med 1:06:19.1, slog också nytt banrekord. Tvåa blev klubbkompisen Mikael Karlsson (1:09:27.9) och bara sekunder senare sprang trean Andreas Ellow från Eskilstuna IK i mål (1:09:43.1).

— Det känns jättebra med en sådan dag på hemmaplan. Jag hoppades kunna vara med i topp, sa Mikael Kjellander efter segern.

Ida Larsson från Örebro AIK kom etta bland damerna (1:14:00.4).

— Jag har håll just nu och är väldigt trött, men det känns jättebra, sa hon strax efter att hon sprungit i mål.

Tvåa i damklassen blev Angelica Karlsson från Julita Triathlon (1:15:23.3) och tredjeplatsen gick till klubbkompisen Mia Andersson (1.23.09.8). Lagklassens segrare blev TeamGENväg (1:12:10.0).

Österåkers IS ordförande Anders Svensson som delade ut medaljerna på prispallen tillsammans med Anna Frössevi, ville passa på att tacka funktionärerna som möjliggjorde tävlingen.

— Jag tycker att allt har funkat klockrent med fint väder och nytt banrekord. För mig är funktionärerna bland dagens stjärnor som har kämpat så för detta.

Läs mer om dessa ämnen

Triathlon
annons

Mest delat denna vecka