Trekamp med bollar var lite knivigt. Foto:

Olympiska lekar av skiftande slag

Katrineholm

Ett hundratal barn från särskoleverksamheten i Katrineholm hade en heldag på Backavallen under torsdagen. Det var Special Olympics schooldays som anordnades med massor av olika aktiviteter.

Eftersom det var så många barn och så många grenar delades de upp i två grupper under förmiddag och eftermiddag. Barnen är mellan 7 och 16 år och det fanns någonting för alla. Hela syftet med verksamheten är att få barn att aktivera sig och till det fordras det ledare. Sörmlandsidrotten var förstås där med Sussie Engberg som ansvarig. Där fanns också KSK Friidrott och fotboll, bågskytteklubben och idrottsalliansen där många olika föreningar samlas under samma paraply.

Men framförallt var det barnen som var där och introducerades i en mängd olika idrotter. De kunde välja mellan fotboll, golf, trekamp med bollar, och friidrottsgrenar som höjd, längd, löpning, kula och spjut. Några grenar var modifierade för att alla skulle kunna delta. Löpning var en gren, men den kunde lika gärna klaras av i rullstol.

Att svinga en golfklubba med en stenhård golfboll hade varit svårt på Backavallen, därför var den större bollen av plast. Spjutet var omvandlat till en leksaksraket som var uppskattad att hiva iväg.

På fotbollsplanen behövdes ingen anpassning, här sparkades det av hjärtans lust och det visades ännu en gång att bollen är en av människan bästa leksaker.

Läs mer om dessa ämnen

Sport