Men han är inte en av de tio cyklisterna som ska köra om medaljerna, utan en av tre ledare runt förbundskaptenen Annie Söderberg.

Hur blev du en del av landslagsledningen?

– Det var så enkelt, jag hade tidigare egen cykelverkstad i Vingåker och erbjöd förbundet mina tjänster och de tackade ja. Mitt första uppdrag var EM i Huskvarna/Jönköping 2016. Samma år var jag med till VM i Tjeckien där både både Jenny Rissveds och Ida Jansson tog guld. Det var så häftigt. Förra året var jag med till VM i Australien och det var en minst lika stor upplevelse. Jag har varit med en del världscupteam också.

Men du är inte landslagscyklist utan mekaniker. Att rallyteam behöver mekaniker är förståeligt, men hur mycket ska det skruvas på cyklar?

– Mer än man kan tro. Jag har faktiskt skruvat ganska mycket åt en del rallyteam också. I landslaget är vi två mekaniker, jag och Rasmus Krona. Det är tidiga morgnar och sena kvällar varje dag under tävlingarna eftersom det är vårt ansvar att se till att alla åkare har hela cyklar till varje träning och race. Under loppen står vi också beredda i den tekniska zonen med reservdelar. Under en tävling för alla delar på cykeln utom ramen bytas ut. Men hittills har det inte varit så stora åtgärder som krävts, någon enstaka punktering då och då.

Cyklar du något själv?

– Med racercykeln har det blivit en del motionslopp, men aldrig Vätternrundan. MTB tycker jag är roligare och har åkt MTB-Vasan sju-åtta gånger. Men årets lopp vill jag helst glömma, det var nog mitt sämsta. Jag jobbar heltid i skogen och kör skotare i företaget som jag driver tillsammans med pappa Stig, och har två små barn så tiden räcker inte riktigt till för att träna så mycket jag vill. Därför försöker jag köra mycket tävlingar i stället, som långloppscupen, för att samtidigt få träning.

Jenny Rissveds, som inte är med på VM i år, ska ju försöka starta ett eget stall för att köra världscupen. Har du fått frågan om att vara det teamets mekaniker också?

– Nej, och jag visste inte ens om hennes planer. Däremot har landsvägslandslaget frågat mig, men hittills har jag tackat nej. Tiden räcker inte riktigt till för allt man vill.