Förra säsongen flyttades inget lag ned från division 3 efter att både Nyköpings BIS och Torshälla Nyby/Triangeln U dragit sig ur under pågående säsong.

Nu har samma sak skett igen.

Under sommaruppehållet var det först Kvicksund som lämnade in. Nu har också IFK Nyköping U dragit sig ur serien. Det innebär att det bara är åtta lag kvar – och inget flyttas ned till fyran nästa säsong.

– Det är tråkigt för oss, det är tråkigt för serien, men framför allt är det tråkigt för den sörmländska damfotbollen, säger Julitatränaren Stefan Persson Ekholm.

Även om det just nu är bra drag kring damlaget i Julita är han oroad över utvecklingen.

– Som det ser ut nu går två lag upp från division 4. Det innebär att det bara blir fyra lag kvar i den serien till nästa säsong.

Därför har han en idé om att göra om seriepyramiden till 2019.

– Kanske det bästa är att har två division 3-serier med lagen från dagens trea och fyra. Det kan vara en geografisk uppdelning med Eskilstuna/Katrineholm och Södertälje/Nyköping där säsongen avslutas med ett play off mellan seriesegrarna om en plats till division 2.

Han tror dock inte att det senaste avhoppet från IFK Nyköping U påverkar spelarna i Julita, laget som just nu är tabellåtta.

– Nu kan vi spela återstoden av säsongen utan press och bygga för framtiden. Vi fick många nya spelare till den här säsongen och det har tagit tid att spela ihop ett lag. Dessutom är flera spelare gravida så till nästa säsong kommer det tillbaka spelare, säger Stefan Persson Ekholm.

Just nu toppar Södertälje FK tabellen på 21 poäng, samma som Viljan. Men då ska man veta att Strängnäslaget har två matcher mindre spelade.

Julita möter närmast Tun på fredagskvällen. Dagen därpå spelar tränaren och målvakten Stefan Persson Ekholm med Julitas herrar i division 7-matchen mot Valla.

– Det blir min ettusendeförsta match i klubben