Med spelare som åkt hem (Olivia Taylor), tränare som hoppat av (Thomas Lennström) och tränare som kommit till (Roger Anrog), samt en spelare som nyligen flugits in så har det varit rejält turbulent för DFK Värmbol den här sommaren. Men nu kanske det mesta håller på att lugna ner sig och Roger Anrog har hunnit bekanta sig med sina spelare efter några träningar.

Därmed har han kommit fram till några slutsatser:

– Jag kommer att ställa upp med en trebackslinje, det är en av nyheterna. Sedan vill jag ha ett mer offensivt spel och med Marlyn Campa får vi en rörlig och kvick spelare som kommer att ta en offensiv mittfältsroll och ihop med Ebba Sjögren, som var duktig sist, tror jag att det blir bra.

Artikelbild

Marlyn Campa ser fram emot att spela på lördag och hon älskar att tävla och vinna. Kanske kan den entusiasmen smitta av sig på ett bra sätt hos de övriga Värmbolstjejerna?

– För att skapa mer tryck framåt sätter jag upp Maria Aronsson där framme, ihop med Lisa Moberg, eftersom hon med sin längd kan vara nyttig. Jag hoppas att vi ska kunna överraska Södersnäckorna, säger Roger Anrog.

Men DFK har egentligen ingenting att förlora. Laget ligger sist i tabellen och skulle laget förlora matchen så är det egentligen helt enligt planerna. Det är inte mot Tyresö och Södersnäckorna som segrarna ska komma. Målet är att hitta ett spel som man ska kunna förfina och förhoppningsvis kunna ta poäng mot lagen strax framför i tabellen.

Nyförvärvet Marlyn Campa ser fram emot att spela på lördag.

– Jag vet inte så mycket om Sverige och svenskarna. Den enda jag känner igen är Zlatan och honom älskar jag för att han är så kaxig och kul, säger hon.

Vilken plats vill du spela på i laget?

– Senaste laget jag spelade i var en semiprofessionell liga i Houston och där var jag lagets bästa målskytt, men jag hade också flest assist, så det är framåt jag vill spela och det är där jag är bäst, säger Marlyn Campa.

Fortfarande är DFK Värmbol en spelare kort eftersom även Jackie Altschuld har åkt hem för gott.

– Vi håller på och jobbar med det och jag ska träffa agenten ikväll för att prata spelare, säger styrelseledamoten Fia Odre.