Hedersordförande Ulf Wedberg, nya ordförande Emelie Trolin och styrelseledamoten Milos Smitran vill försöka att reda ut och förklara vad som pågår inom KIF efter att hela styrelsen har hoppat av och ersatts med en helt ny styrelse. Foto:

Nya KIF-styrelsen vill räta ut frågetecknen

Basket

Det har funnits en hel del frågetecken kring KIF det senaste året när hela styrelsen hoppade av och KIF gick miste om träningstider i Nyhemshallen, som förr betecknats som deras egen. Dessutom är damlaget nedlagt. Men det är absolut ingen kris, tvärtom, säger en trio KIF:are som KK har pratat med.

Hedersordförande Ulf Wedberg, nya ordförande Emelie Trolin och styrelseledamoten Milos Smitran vill tona ner de rykten som de har förstått omgett KIF den senaste tiden.

— Jag hoppade in som ordförande när Carina Löfving Lundin hoppade av den 31 oktober och sedan satt jag som ordförande till det extra årsmötet vi hade onsdagen 20 december då Emelie tog över klubban, säger Ulf Wedberg.

Varför hoppade hela styrelsen av?

— Det var absolut ingen schism utan Carina orkade helt enkelt inte med att dra ett så tungt lass själv och övriga styrelsen hade helt enkelt tappat motivationen och valde att hoppa av, säger Wedberg.

Nu har en ny styrelse tagit över och ser fram emot att få igång ett damlag i föreningen inom två år. På herrsidan ser det ännu bättre ut där det unga A-laget har vunnit fyra av sju matcher och ligger trea i division 3.

— Inom två år tror jag att vi är i division 2 igen och att vi ska etablera oss där. Vi har några ungdomslag som är fantastiskt lovande, så målet är på sikt att vi ska kunna ta oss upp i division 1 igen, säger Milos Smitran.

Det är A-lagsverksamheten som har varit sorgebarn en längre tid, men på ungdomssidan blomstrar det som aldrig förr. 125 aktiva barn i stadsdelsserien och omkring 100 aktiva ungdomar i serielagen gör att det är full snurr i Nyhemshallen.

Men den här säsongen hände något som ställde till det med träningstiderna i Nyhemshallen

— Det blev problem och missförstånd med bokningarna, det mesta var vårt eget fel. Men till nästa säsong har vi fått löfte om att det ska återgå till det normala igen. Vi fortsätter fram till sommaren med lite färre träningstider, vi kan ju inte riva upp och förstöra för andra föreningar, när det var vårt eget fel, säger Ulf Wedberg.

Samarbetet ni startade med Södertälje, vad hände med det?

— Vi kan väl säga att det rann ut i sanden eftersom det inte var förankrat hos alla ledare, säger Wedberg.

Integration är något som KIF alltid varit bra på. Dels håller man till där det bor mycket nysvenskar och dels är basket en billig sport att utöva. Det är något som Emelie Trolin också tagit fasta på.

— Vår förre ordförande Mats "Flugan" Fredriksson sa en bra sak en gång: "Vi jobbar inte med integration. Vi jobbar med basket". Då får vi allt det andra på köpet och det är så vill jobba i framtiden, avslutar Emelie Trolin.

KIF:s styrelse

Ordförande: Emelie Trolin. Sekreterare: Ann Sarajärvi, Kassör: Claes Fransson. Ledamöter: Aylin Broberg, Milos Smitran, Jessica Ramsin, Monica Karlsson och suppleant Henrik Widh.