Knappt har sommaren dragit sina sista suckar innan bandysäsongen är i gång på ett högst aktivt sätt. Ett par landskamper har redan spelats och den allsvenska supercupen är i full gång. KVBS slåss i år med lag på en betydligt högre nivå och försäsongen har börjat med 7–0 mot Västanfors och 8–3 mot Tillberga. Nu väntar ett AIK, som har en klart uttalad målsättning om att vinna allsvenskan och ta steget upp i elitserien.

Som tränare har de legendaren Per Fosshaug och Oskar Robertsson och ute på planen finns det en hel del före detta elitseriespelare, bland annat målvaktsjätten Andreas Bergwall, 44 år, och Rinat Shamsutov, 45 år.

– Rinat och jag spelade ihop i Tillberga och han är fortfarande riktigt vass. Hela AIK verkar vara ett riktigt bra lag och de är ganska kaxiga och siktar på att ta steget upp direkt, så det blir en tuff match, säger Niklas "Messi" Eriksson.

Men samtidigt har KVBS överraskat med att producera en hel del mål och även varit täta bakåt trots att träningarna på fullstor plan har varit få.

Vad har nya tränaren Roger "Gubben" Carlsson betytt?

– "Gubben" har alltid haft ett defensivt tänk, men han har också fått oss att spela ett betydligt rakare spel i år, vilket ställer högre krav på oss. Men alla har tagit till sig av den utmaningen så här långt, säger "Messi" Eriksson.

Du gjorde sex mål senast, rekord?

– Ja, mot allsvenskt motstånd har jag nog aldrig gjort sex mål, kanske fyra–fem. Men i fjol gjorde jag tio mål i en match i division 1.

På söndag morgon är det match och då får vi kanske ytterligare ett svar på var KVBS står inför den kommande allsvenska säsongen.