Nu är det spelklart på Backavallen

Isparketten på Backvallen är lagd och på fredag kväll är det dags för säsongens första träningsmatch.

Roger Staaf är en rutinerad ismakare som tillsammans med sina arbetskamrater sett till att Backavallen är redo för en intensiv bandyhelg.

Roger Staaf är en rutinerad ismakare som tillsammans med sina arbetskamrater sett till att Backavallen är redo för en intensiv bandyhelg.

Foto: Stellan Nilsson

Bandy2019-10-23 08:30

Trots att vädret inte varit på ismakarnas sida har personalen på Backavallen under innevarande vecka skapat en spelbar isyta och därmed är det upplagt för en intensiv bandyhelg.

 – Första matchen avgörs redan på fredag kväll, berättar Roger Staaf.

Den rutinerade ismakaren har under några dagar följt väderutvecklingen via SMHI:s hemsida och konstaterar:

– Vi har i vanlig ordning fått kämpa mot vind, sol och mildväder, men vi är vana vid situationen och nu är allt klappat och klart för spel.

KVBS U-lag är involverat i den första matchen då laget möter Borgia på fredag kväll.

– På lördag är det dags för andra omgången i Svenska cupen för P19-lag, uppger Roger Staaf.

Fem klubbar kommer då att mäta sina krafter. Karlstad Bandy, Höjden/Mölndal, Derby, Helenelund och GT76 kommer till spel på Backvallen.

– Tyvärr har vi inget lag med i cupen, men det innebär ju att vi kan ägna våra krafter åt ett bra arrangemang, säger Lennart Holstein i KVBS.

För KVBS representationslag innebar den spelklara isen att laget kan genomföra söndagens genrep med ett par träningspass på hemmaisen.

– Om allt går enligt planerna så möter vid Lidköpings AIK i genrepet, men med tanke på alla tillgängliga väderprognoser så har jag gjort i ordning en reservplan, säger KVBS-tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Om vädret skulle omintetgöra spel så kommer KVBS att möta Djurgården på tisdag i nästa vecka.

– Jag tror inte att reservplanen kommer att behövas. Vi har redan skapat en isyta som är åkbar och med tanke på hur de yttre omständigheterna sett ut under senare år så är jag inte speciellt orolig, säger Roger Staaf.

Tillsammans med sina arbetskamrater vid Backavallen har han blivit van vid att kastas mellan hopp och förtvivlan när det gäller att skapa is i kampen mot blidväder.

– Det som varit värst i år är blåsten som inneburit att vi fått in massor av löv som frusit fast i isen, men väderprognosen talar om avtagande vindar och det betyder att vi kan jobba enligt uppgjord planering.

I klartext innebär det att linjeringen av planen har genomförts och via intensivt nattligt arbete kommer säsongsstarten att avgöras enligt schemat.

– Efter alla mina år som anställd på Backavallen så har veckans omväxlande väder inte varit sämre än tidigare år, men jag ser verkligen fram mot färdigställandet av den bestämda bandyhallen som kommer att ge oss i personalen lite lugn och ro, avrundar Roger Staaf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!