Måndag 27 augusti var sista dagen för hennes turistvisum och då är hon tvingad att lämna landet för att återvända hem till USA. Därmed så har alla de tre ursprungliga proffsen lämnat DFK Värmbol under pågående säsong. Jackie Altschuld fick problem med en huvudskada och åkte hem till USA för vård. Olivia Taylor fick ett erbjudande från England om att spela för Bradford och reste hem för någon vecka sedan.

Nu är det alltså dags även för Chatham Deprospo att återvända, synd på flera sätt. Hon gjorde sin definitivt bästa match för föreningen på lördagen mot Enskede. En match som visade sig bli hennes avskedsföreställning.

Varför har det blivit så här, Elisabeth Skoog?

– Ja, det undrar jag också. Agenturen, vi har anlitat, ger spelarna någon form av utvecklingsbidrag och vi som förening skriver kontrakt med dem. Nu har spelarna från USA tydligen bara haft ett 90-dagars turistvisum. Vi hade inte riktigt koll på vilka regler som gällde, säger Elisabeth Skoog.

Här har det tydligen brustit i information från agenturen?

– Jag hade förväntat mig betydligt bättre stöd från deras håll. Frågor som det här, är vi inte vana vid att hantera, säger Skoog.

Nu har DFK Värmbol bara nyaste förvärvet Marlyn Campa kvar i klubben och frågan är om det hinner komma några ersättare till de som har försvunnit innan säsongen tar slut. Det är ju bara sex matcher kvar.

– Ja, det är upp till agenturen och de jobbar för fullt med det, säger de, vi kan bara avvakta och se vad som händer säger Elisabeth Skoog.