Arrangerande KIB hade tio lag med varav fyra körde utan resultat. Av de sex tävlande lagen gick det allra bäst för de lite äldre pojkarna och flickorna. Pojkar 04 åkte ut mot Karlstad i kvartsfinalen, Flen vann över 05:orna i åttondelen med 5–2. Flickor 03 föll i semifinalen mot starka Vallentuna med knappa 1 2–1 och flickor 05 fick rejält stryk av elitserielaget Linköping IBK med 1–11 i kvartsfinalen.

Återstod gjorde då pojkar och flickor födda 01.

Pojkarna klarade sig vidare trots att man i matchen mot Tullinge då man ledde med 2–1 fick ett domslut emot sig och de efterföljande protesterna från en ledare renderade en fem minuters utvisning som en spelare fick sitta av. Då vände Tullinge och vann matchen med 4–2.

Artikelbild

‒Han fick sig en skrapa, så får man inte bete sig och göra så att egna laget blir drabbat, sa en besviken Ulrika Gustavsson.

Men det föll sig så väl att KIB fick chansen till revansch på Tullinge eftersom de båda möttes i finalen. Då syntes det hur jämna de båda lagen är och det var bara en miss i markeringen från KIB som gjorde att Tullinge kunde göra matchens enda mål och vinna med 1–0.

Då stod hoppet till de lika gamla tjejerna som ställdes emot Storvreta och det blev en precis lika jämn och tät match som den föregående. Det var bara åtta sekunder ifrån att den hade slutat på samma sätt också. Storvreta fick in 1–0 efter två minuter och det resultatet stod sig till dess att KIB gick för hårt på i offensiven i jakt på en kvittering utan målvakt – då satte Storvreta 2–0 och vann hela cupen.

Två förlorade finaler och det var deppigt hos de vit-tröjade KIB-spelarna direkt efteråt, men i det stora hela så gjorde alla lag en mycket bra turnering.

Artikelbild

Bollen viner över ribban, KIB hade inget flyt i finalen

Något som varit positivt med cupen den här nionde gången är att det var nästan lika många flicklag som pojklag, 53 mot 58 och dessutom är det feminina inslaget av domare mycket positivt.

‒Vi har sex egna domare och två utifrån och det är tjejer från egna ledet födda 2000–02, det tycker vi är jättekul, berättar Uffe Hallgren som har suttit som spindeln i nätet på kansliet hela helgen.