När Habo och VVK möttes i serien vann lagen varsin match och det mesta tyder på att det blir en tuff match även nu i Småland. Coachen Lukas Karlsson vet att Habo gärna tar sig an Sollentuna i det vidare spelet, samtidigt som hans VVK hellre möter Lund i det vidare spelet.

Förutsättningarna just nu är att Lund har tio poäng och Habo och VVK sju vardera. Södertelge har två poäng. Vinner VVK och Lund innebär det att VVK, i händelse av en trepoängare i sista matchen mot Lund, kommer upp på samma poäng. Då vinner VVK playoff-serien och ställs ännu en gång mot Lund, samtidigt som seriefemman Sollentuna får ta sig an Habo.

– Vi har slagit Lund båda matcherna den här säsongen och Habo har plus på Sollentuna, men minus mot Lund. Så i praktiken tjänar både Habo och VVK på att vi vinner. Men vi får väl se hur det blir med det, konstaterar Lukas Karlsson.

Något som kan ställa allt på huvudet är om VVK skulle få stryk båda sina matcher och Södertelge tar full pott i sina två sista matcher mot Lund och Habo.

– Men det ser jag som helt osannolikt. Södertelge var bedrövligt dåliga mot oss och ska inte kunna röra vare sig Habo eller Lund, säger Lukas Karlsson.

vvk