Matilda Plan fick Katrineholms kommuns idrottsstipendium i somras. Nu är hon också nominerad till Sörmlandsidrottens finaste pris.

Matilda Plan kan få det finaste priset

Allmänt

Matilda Plan är en av de nominerade till Sörmlandsidrottens finaste pris, Solbackastipendiet, som delas ut på idrottsgalan.

— Det är dags att titta i garderoben vilken klänning jag ska ha på mig. Men jag är rädd att jag får köpa något nytt, skrattar Matilda Plan.

Katrineholmstjejen som är allsvensk i både bandy och fotboll berättar om äran och stoltheten av att bara vara nominerad.

— Det är en bekräftelse på det man gör, jätteroligt.

I somras fick hon det finaste idrottspriset i Katrineholm vid en ceremoni i Stadsparken på nationaldagen. Det priset är på 10 000 kronor. Solbackastipendiet, eller Sörmlands idrottsprofil som det heter, är fem gånger större.

Vad gör du med pengarna om du vinner?

— Det kostar att dubbelidrotta och så hoppas jag kunna börja plugga till sjukgymnast, efter att ha läst in naturkunskapen och kanske något mer ämne som jag saknar, efter årsskiftet. Så då får jag använda pengarna till studier också.

Matilda Plan kan se tillbaka på ett fantastiskt år. Med Västerås SK blev det ett SM-silver. Hon tog också SM-guld med Eskilstuna Uniteds F19-lag – som är i slutspel i höst igen. Dessutom skrev hon A-lagskontrakt med United.

— Jag gjorde två inhopp innan jag fick spela från start för första gången. Det var i förra matchen när vi mötte Kristianstad, säger Matilda Plan.

Idrottsgalan hålls i Eskilstuna lördag den 21 oktober och som KK tidigare berättat finns det fler lokala aktiva och föreningar som kan få kliva upp på scenen som vinnare. Josefin Sandqvist, KVBS, är nominerad i kategorin årets ledargärning, Oliwer Rönnelin, Båsenberga för årets stora små bragder och Katrineholms orienteringsklubb som årets värdefulla förening.

De nominerade är ...

Matilda Plan, Eskilstuna United/Västerås SK

Fahrad och Fardin Anosheh, brottarbröder frånBK Atlas

Alice Lindhé, Eskilstuna badmintonklubb – som redan är en vinnare då hon får Sörmlands sportjournalistsklubbs pris årets uppstickare

2016 fick KSK:s kulstötare Sara Lennman motta Solbackastipendiet, i fjol gick det till cyklisten Ida Jansson från Eskilstuna – som är årets prisutdelare

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Matilda Plan Katrineholm
Relaterat

Mest delat denna vecka