Nu är det dags att packa läkarväskan igen. Den här gången är det Tre Kronors manskap som gäller för naprapaten Markus Hast. Arkivbild: Ronny Falck

Markus Hast uttagen till Tre Kronors trupp

Ishockey

Katrineholm har fått in en man i Tre Kronors trupp som ska spela Channel Cup Moskva! Det är förre bandyspelaren Markus Hast som blir en av två naprapater och går det riktigt bra i Moskva kan det bli en OS-resa till Sydkorea i februari.

Markus Hast jobbar som naprapat i Norrköping och har engagerats av landslaget i parapingis och de senaste två åren för både herr- och damlandslaget i pingis. Nu har även ishockeyn fått upp ögonen för honom.

— Det var en naprapat som skulle sluta efter 20 år och staben inom Tre Kronor fick i uppdrag att lokalisera någon som kunde ersätta honom. Då kom mitt namn upp och på den vägen är det, berättar Markus Hast från jobbet vid Stjärnkliniken i Norrköping.

På måndag–tisdag är det samling i Stockholm för två träningar och på onsdag lyfter laget mot Moskva. På torsdag spelar Sverige match mot Ryssland och sedan blir det matcher även på lördag och söndag.

Markus Hast tror att hans erfarenhet av bandyn har varit en bidragande del till att han tillfrågades.

— Det visar att man satsade rätt med bandyn och min erfarenhet av bandy, skridskor och rinkar spelade säkert in. Jag känner en trygghet i mitt kunnande om skador som kan uppstå i de sammanhangen, säger han.

I Tre Kronors medicinska team finns tre naprapater och tre ortopeder, men till Moskva bantas det ner till en ortoped och två naprapater.

Sedan kommer det ett OS i Sydkorea i februari och då åker Tre Kronor med ett större medicinsk team.

Kommer du med till OS också?

— Det vet jag inte, jag har inte tänkt så långt, men om jag gör det så vore det förstås jättekul och en bonus, säger Markus Hast.

Hur är det annars, följer du bandyn något i Katrineholm?

— Ja, det gör jag. Jag har varit inne och pratat med tränarna och några av killarna kommer regelbundet till jobbet för att få behandling. Så jag ser till att hålla så många som möjligt av KVBS-spelarna på benen.

Channel One

14/12 Sverige – Ryssland

16/12 Sverige – Sydkorea

17/12 Sverige – Tjeckien

Läs mer om dessa ämnen

KVBSHockeySport