Förbundskapten Magnus Nordin

Mardrömsstart fällde Sverige mot Ryssland

Bandy

Efter knappt två minuter hade Ryssland gjort två mål på Sverige i bandy-VM i Kina. Sverige hämtade sig aldrig och förlorade med 1–3.

Bandy-VM spelas under tuffa förhållanden i kinesiska Chengdu 16 mil nordost om Peking. När Sverige mötte Ryssland på onsdagsmorgonen svensk tid var det en isande kall nordlig vind som ihop med 15–16 minusgrader gjorde förhållandena riktigt besvärliga.

Då är det också svårt att få till en spelbar is, något som Sverige lider mest av, enligt förbundskapten Magnus Nordin.

— Vi bygger vårt spel på bra skridskoåkning och med passningar efter isen, men det är nästan omöjligt att genomföra på den här ojämna isen där bollen studsar och hoppar och gör allting väldigt chansartat, säger Magnus Nordin.

Ryssarna trivs däremot bättre på underlaget eftersom en stor del av deras spelidé bygger på ett rakt och långt spel med en hel del lyrbollar. Dessutom har de en bättre fysik än det svenska laget.

Ryssland fick också sina två första mål inom en dryg minut i inledningen av den första halvleken.

— Det var dåligt av oss att släppa till, men sedan var vi bättre i resten av matchen och hade åtta hörnor och fick en straff som vi dock missade, berättar Magnus Nordin.

Lärde ni er något av förlusten till en eventuell kommande VM-final mot Ryssland?

— Det hoppas jag, förhoppningsvis ska det bli lite mildare de kommande dagarna och då blir kanske också isen bättre, den var trots allt bättre i dag jämfört med i går, så det går åt rätt håll.

Hur har det gått för Matilda Plan?

— Hon har sin styrka i andra saker än vi kan göra här när isen har varit så dålig. Men hon är stor, stark och har ett bra skott och bra skridskoåkning och hon låg bakom ett par mål mot USA.

Från början var det tänkt att det skulle bli kvartsfinalspel, men det har bandyförbundet ändrat på nu. Nu blir det i stället semifinalspel direkt på fredag och final på lördag. Tidigare skulle de båda matcherna spelas samma dag, men det är alltså ändrat nu.

På torsdag morgon, svensk tid, möts Sverige och Norge och i semifinalen stöter troligtvis de båda lagen på varandra igen. Sedan är det upplagt för en final mellan Sverige och USA på lördagen, förutsatt att Ryssland klarar av USA i sin semifinal.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Matilda Plan Bandy
Relaterat