VFC är inne i en NHL-period med fem matcher på två veckor. Det började bra med storsegern mot Södertälje. Andra raka kom i DM-åttondelen mot KSK.

Då, i onsdags, spelade inte Värmbol bra men vann ändå med 2­–0. Kvaliteten höjdes flera snäpp mot Enskede på söndagen. Det var kamp och moral och nog hade Marcinios snabba replik på Enskedes ledningsmål tidigt i andra halvleken, ett underbart skott till 1–1, kunnat få bli slutresultat och en poäng.

VFC var värt det. Men den här våren grinar det mesta emot Värmbol. Det har varit turbulent länge, med tränaravhopp, skador och resultat som gått emot. Och det fortsätter. Mot Enskede saknades flera spelare. Bland annat Joel Scherman.

– Han har slutat, sagt upp lägenheten i Katrineholm och flyttar till Trosa, säger Håkan "Vargen" Andersson i VFC:s sportgrupp som fick beskedet i onsdags.

Men det handlar inte om någon konflikt utan personliga orsaker till Joels flytt.

Nu gjorde de VFC:are som fanns tillgängliga sitt bästa mot Enskede. En chansfattig första halvlek slutade mållös innan Enskede tidigt tog ledningen i andra halvleken efter hörna. Värmbol svarade omgående – med Marcinios kvittering och när sedan VFC-målvakten Robin "Bullen" Pettersson frilägesräddade i anfallet efter kändes det som att det kanske kunde bli en poäng i alla fall. Men i 81:a minuten avgjorde Enskede och Värmbols forcering på slutet blev resultatlös.

– Vi lyfte oss efter insatsen mot KSK och gjorde det bra i dag. Det är bara så tråkigt att vi inte får med oss åtminstone en poäng, sa VFC-tränaren Tobias Sander.

På onsdag är det match igen, mot Tellus/Aspudden.