Hampus Öhlin, 15-årig mittfältare i Värmbols FC älskar att träna. "Det är kul att träffa polarna och spela fotboll, det spelar inte så stor roll vilket väder det är", säger han. Foto:

Målsättningen är att bli uttagen i Sörmlandslaget

Fotboll

Hampus Öhlin håller på med fotboll året runt. Det blir inte tid över för någon annan idrott, men går det som han drömmer om får det gärna sluta med en proffskarriär.

Först gällde det att komma med i de första uttagningarna till zonlaget som sedan ska bära vidare till Sörmlandslaget. När man kommit så långt finns förstås förhoppningen att komma med till elitlägret i Halmstad. Nyligen var det ett förberedande läger i Enköping, som Hampus tyvärr missade på grund av krånglande knän.

– Men jag tror ändå att han har chansen att komma med till Halmstad om han blir frisk i knäna, säger hans tränare Daniel Grönvall

– Det brukar vara några killar varje år från VFC som kommer med till Halmstad. Men det är jättehård konkurrens, det är jag medveten om, säger han.

Att det fordrar en hel del träning är inget som skrämmer honom. Tvärtom älskar han att träna och han skulle gärna träna mer om det fanns tid och möjlighet till det. Han brukar jogga eller använda löpbandet hemma och även lyfta vikter när han inte tränar med VFC.

– Men man får inte glömma bort att vila också, och sedan är det viktigt att hinna med skolan, säger han klokt.

Om ett år slutar han nian och efter det kan det bli fotbollsgymnasium.

– Jag tror att jag vill satsa på det. Om det sedan blir Åtvidaberg, Norrköping eller Nyköping, det har jag inte funderat så mycket på. Det bästa vore ju om Katrineholm kunde ha ett fotbollsgymnasium.

Trots att han tränar fotboll tre-fyra gånger i veckan och kanske någon match på det, så är det inte så ofta man ser honom Värmbols IP när A-laget spelar.

– Jag var bollpojke på AIK-matchen och sedan har jag bara sett någon enda A-lagsmatch. Men jag brukar titta rätt mycket på fotboll på tv:n hemma, speciellt om Manchester City spelar, säger han.

Och vem är favoritspelaren?

– Kevin De Bruyne i City spelar på samma plats som jag på mittfältet, då tittar jag lite extra på hur han spelar.

Favorit i Värmbol då?

– Det skulle väl vara David Strömgren, vi har ungefär samma spelstil, tror jag, säger han försiktigt.

Vad har du själv för styrkor som fotbollspelare?

– Jag tror jag har ganska bra blick för spelet och är passningssäker, konditionen och tekniken är okej.

Hampus Öhlin

Namn: Hampus Öhlin

Ålder: 15 år

Gör: Går i åttan på Tallåsskolan.

Tränar: Fotboll tre-fyra gånger i veckan och andra dagar på egen hand, gärna löpträning.

Läs mer om dessa ämnen

Så tränar jag