– Det finns två anledningar. Den ena är att jag inte känner att jag fått en chans att spela in mig i laget. Den andra är ekonomisk, Västeråsklubben har inte betalat vad den lovade att göra, säger Lisa Moberg.

Det var när hon inte blev startspelare i matchen mot Ljusdal hon bestämde sig.

– I matchen före, när vi förlorade mot Lidköping med 3–0 fick jag börja på bänken. Jag kom in med 20 minuter kvar. Trots att vi inte skapade en enda målchans fick jag ändå bara plats på bänken i nästa match, säger Lisa Moberg.

Sedan den 8 januari har hon pendlat till Västerås fyra gånger i veckan för att träna. Det kändes bra från start, innan olyckan var framme. Lisa Moberg skadade ett knä och ett tag befarades en korsbandsskada. Då hade säsongen varit över. Nu var det "bara" några ledband som var uttöjda och hon var snabbt tillbaka i träning igen.

– Men efter skadan kändes det inte som att klubben gav mig chansen att komma tillbaka och in i matchen. Det spelade liksom ingen roll vad jag presterade på träningarna, säger Lisa Moberg.

Totalt gjorde hon två inhopp på tillsammans 28 minuter i de fyra första matcherna. Senast tackade hon nej efter att ha blivit uttagen som avbytare till matchen mot Ljusdal.

– Det var då jag tog beslutet att hoppa av, säger Lisa Moberg.

Hon bråkar inte om pengarna som klubben är skyldig henne.

– Vi skiljs inte som ovänner och klubben har gjort klart att jag kan gå till någon annan förening.

Hon säger att hon är sugen på att spela vidare efter att ha förberett sig under en lång försäsong.

– Jag är öppen för alla förslag, konstaterar hon.

DFK Värmbol har redan varit i kontakt med Lisa Moberg.

– Ja, de sa att jag är välkommen tillbaka, vi får se hur det blir.