Matilda Plan är ordinarie i bandylandslaget. Under onsdagen står Ryssland för motståndet.

Lätt seger på dålig is för Sverige i bandy-VM

Bandy-VM

Sverige inledde programenligt med en seger när bandy-VM drog i gång i Kina. USA slogs tillbaka med 5–0.

VM inleddes med en klar seger mot USA, trots att det fanns tveksamheter kring kvalitén på isen. Katrineholms Matilda Plan spelade sin premiärmatch i bandy-VM under tisdagens morgontimmar och lyckades tillsammans med sina lagkamrater knipa en premiärseger.

– Sett till förutsättningarna gjorde vi en bra insats, isen tillåter inte att vi spelar som vi vill, sa Frida Erlandsson till svenskbandy.se.

En som är på plats i Kina är Fredrik Plan, Matildas pappa och även tränare för Västerås SK som har tre spelare med i truppen. Han rapporterar på telefon att det var en stabil seger, men att det fanns ett ämne som det pratades mycket om.

— Sjöisen vi spelar på är under all kritik och man borde inte få spela ett VM under sådana förhållanden, men nu är det som det är, så det får vi acceptera. Det här är ju ett sätt att visa upp den nya sporten bandy för kineserna.

Är det någon publik på matcherna?

— Nej, det är det inte. Vi är en liten svensk delegation på 18 personer som tittade på matchen, sedan har det gått förbi några kineser som undrar vad det är för något som pågår, berättar Fredrik Plan.

Hur gick det för Matilda i matchen?

— Hon spelade på mittfältet och lyckades väl helt okej även om det inte blev några mål. Men hon i alla fall helt ordinarie, säger Fredrik Plan.

På onsdag morgon möter Sverige den troliga finalmotståndaren, Ryssland, i en gruppspelsmatch. Då blir det första gången som laget känner på varandra inför den troliga VM-finalen de båda lagen emellan i helgen.

USA-matchen slutade alltså 5–0 till Sverige och målen gjorde Linnéa Larsson 2, Matilda Svenler, Camilla Johansson och Frida Erlandsson.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Matilda Plan Bandy
Relaterat