Thomas Fransson (till vänster) och Roger "Gubben" Carlsson ställs mot varandra för andra gången på kort tid när KVBS gästar Tjust under fredagskvällen. Foto:

"KVBS spelar som Gubben – klubbar ned allt där uppe"

Bandy

Tidigare var de spelare och tränare i samma lag. Nu möter Roger "Gubben" Carlsson och Thomas Fransson varandra som tränare.

– Gubbens lag spelar som han spelade. Försvararna klubbar ned allt som kommer fram där uppe, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

I tisdags besegrade KVBS gästande Tjust med 8–3 på Backavallen.

Under fredagskvällen möts de igen. Och det blir andra mötet på kort tid mellan KVBS-tränaren Roger "Gubben" Carlsson och Tjustkollegan Thomas Fransson.

De båda har sedan tidigare en historia ihop. I slutet på 80-talet var Fransson tränare och Carlsson spelare för Borgia. Nu möts de alltså som tränare.

– Gubben har fått bra snurr på grejerna i KVBS. Det påminner lite om hur han själv spelade som aktiv. Det var väldigt bra fart och sedan klubbade han ned allt som kom fram där uppe. Det påminner om KVBS-försvararna, skojar Thomas Fransson.

När KVBS-tränaren Carlsson får höra om Franssons kommentar drar han på smilbanden.

– Det är lite kul att han säger så. Vi vill ha bra fart på spelet och eftersom vi kommer från allsvenskan och mött bättre lag hela året – det är fakta – så ska vi ha ett högre tempo i kroppen, säger "Gubben" Carlsson.

Har du någon fördel av att du haft Fransson som tränare och kan hans bandy?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag vet inte om man kan säga att Tjust är ett typiskt Thomas Fransson-lag heller, det är så himla längesedan jag hade honom som tränare så jag kan inte riktigt säga vilken bandy han förespråkar, säger Roger "Gubben" Carlsson.

Vid händelse av en KVBS-seger mot Tjust samtidigt som Nitro/Nora tar minst en poäng mot Mölndal är den allsvenska platsen klar för KVBS som kan mönstra samma lag som man haft hittills under kvalet.

– Ordet som är viktigt för oss just nu är ödmjukhet. Om vi gör det vi ska och kan så finns det goda förutsättningar att det här ska lösa sig, säger Roger Carlsson.

– Hur vi ska kunna besegra KVBS? Jag får väl ringa Gubben och fråga för i tisdags bjöd vi inte alls upp till match och det märktes att det skiljde en division på lagen. Men vi är ett ungt och orutinerat lag och inte vana vid det här intensiva spelschemat som är i kvalet. Samtidigt trodde jag att vi skulle trivas bättre borta än hemma med vårt unga lag jämfört med KVBS, säger Thomas Fransson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KVBSRoger "Gubben" Carlsson, KVBS BandySport
Relaterat