KVBS hade bäst dygnsrytm och vann turnering

I den minst sagt speciella turneringen KOSA Natta, där matcher spelas dygnet runt, kunde KVBS P16-lag försvara sin titel från förra året.

Det segrande laget från KVBS med sin pokal och sina medaljer.

Bandy2019-11-07 15:03

Det var under den föregående helgen bandyturneringen avgjordes i Behrn Arena i Örebro. För KVBS P16-lag inleddes det med gruppspelsmatch på fredagen kl 19:50. Inte alltför ovan matchtid och Katrineholmslaget kunde vinna väldigt övertygande med 9–0 mot Hammarby.

Gruppspelet fortsatte sedan på lördagen med match 03:10 mot Falu BS, vinst med 6–0 för KVBS. Två matcher och två vinster till under lördagen, mot Borgia med 12–0 och Villa Lidköping med 6–0 såg till att KVBS blev gruppsegrare och hade hela 33–0 i målskillnad.

Sedan var det semifinal mot Kungälv med start 05:50 i söndags. Återigen en ganska bekväm seger för KVBS, den här gången med 3–1.

I finalen, på den mer humana speltiden 13:05, väntade det obesegrade Sirius. Uppsalalaget fick också en perfekt start då de utnyttjade ett misstag hos KVBS och tog ledningen i inledningen. Men KVBS kvitterar och har 1–1 inför andra halvan.

I starten av andra halvlek tar det bara tre minuter innan KVBS tagit grepp om finalen genom en 3–1-ledning. Sirius får kontakt genom en reducering, men därefter spelar KVBS smart när motståndarna jagar kvittering och kan istället gå upp till 5–2 och avgöra finalen. Båda lagen nätar i slutminuterna och resultatet skrevs därmed till 6–3 och Katrineholm försvarar sin turneringsvinst från förra året.

Tränaren Roger Staaf har lett KVBS-lag i KOSA Natta tre gånger och vunnit alla tre gånger. 2008 ledde han 93:orna till seger, förra året var hans andra titel och i helgen fullbordade han sin personliga trippel.