Landslagsspelaren Simon Husby fyller på KVBS-truppen inför den fortsatta jakten på en kvalplats. Han är spelklar redan till fredagens bortamöte med Derby i Linköping. Foto:

KVBS fyller på med norsk landslagsman

Bandy, div 1

I den fortsatta jakten på en kvalplats fyller Katrineholmsbandyn på med ett nyförvärv som är spelklar redan till fredagsmatchen mot Derby. Det handlar Simon Husby – 20-årig norsk landslagsman som lånas ut av allsvenska Örebro resten av säsongen.

Försvarsspelaren Simon Husby är från Örebro, men har även rötter i Norge och har därför fått chansen i det norska landslaget. Han var med i fyrnationsturneringen som avgjordes i Söderhamn i december och efter att ha fått stryk av både Sverige och Ryssland med 1–16 var de på vippen att kryssa (2–3) mot Finland.

Simon Husby finns nu med i den norska bruttotruppen inför VM i ryska Chabarovsk, som avgörs i månadsskiftet januari-februari.

I Örebro SK har Simon Husby inte riktigt tagit plats i matchtruppen och har i stället spelat mest i Wadköping i samma serie som KVBS. Men nu byter han klubb inför avslutningen i jakten på seriesegern och en kvalplats.

– Det känns kul att få testa på någonting nytt. Att få komma ut ur hallen, säger Simon Husby med ett leende till KVBS hemsida.

Örebroaren är ingen jätte på isen – 175 centimeter lång och 65 kilo tung – men det är ändå hårda tag som är hans signum.

– Jag är inte speciellt stor till växten, men jag tycker om fysiskt spel. Det gör jag, säger Simon Husby.

– Det är en väldigt fysisk försvarsspelare som vi hoppas kunna ha nytta av, både på hans ordinarie position som libero, men även som försvarare då han spelar väldigt fysiskt. Vi behöver bredda truppen, vi behöver ha tuffare konkurrens och ha fler alternativ. Vi hoppas ju att vi ska in i ett kval och vi vill vara förberedda för eventuella skador och sjukdomar, säger KVBS sportsligt ansvarige Jonas Åkerström till klubbens hemsida.