Angelica Karlsson spräckte i fjol Marie Sandbergs svit på åtta raka segrar, men då ska man veta att Sandberg tre månader tidigare fött barn och ändå gjorde en fantastisk prestation. I år kan det bli revansch för Sandberg som varit i praktslag den senaste tiden, eller om Angelica Karlsson möjligen kan försvara titeln.

På herrsidan var Patrik Sällstedt klart snabbast i fjol med tiden 34,46, då hade han störst konkurrens av Erik Johansson och Christoffer Lundgren Björnqvist. Om den trion dyker upp i år igen kan det bli en rejäl fight om segern.

– Anmälningarna har inte börjat komma in på allvar ännu, vi har bara ett 30-tal, men så är det varje år. De kommer de sista dagarna och även precis innan start går det att anmäla sig, berättar kassören Josefin Malmkvist från Bie GoIF

Precis som tidigare är det en hel hög med olika klasser, 20 stycken, som tävlar över olika distanser. En koll med SMHI lovar att det ska bli perfekt löparväder, 19 grader och växlande molnighet. Det som kan stöka till det en aning är att det är val just den här dagen som bekant.

– Men vi hade att välja mellan att lägga det helgen innan och då var det Tjejmilen. Men valet tar ju bara tio minuter att klara av, säger Josefin Malmkvist.