– Just nu finns det ingen enda simhall som är öppen i närheten, då Katrineholms, Vingåkers och Flens simhallar alla är stängda på grund av renoveringar. Så den närmaste tiden tvingas vi åka till Kumla för att kunna träna. Det blir tre resor à fem timmar i veckan, den första gjorde vi i måndags, säger tränaren Ola Pettersson.

Det var i maj fem kvadratmeter av kaklet i djupdelen av bassängen rasade. Bassängen torrlades direkt, men reparationerna har ännu inte kommit i gång. Nu har fastighetsägaren KFAB tagit beslutet att reparera hela bassängen, även den delen där KSS normalt tränar. Ett arbete som kan dra ut på tiden och inte vara klart förrän i mitten av februari.

KSS hade förhoppningar om en provisorisk lösning med en plåtbassäng i tältunder tiden bassängen repareras. Men det blir för dyrt för kommunen.

Betyder det att ni måste säga nej till ungdomar som vill träna i höst?

– Ja, tyvärr är det så. Vi har inte möjligheter att skjutsa alla barn till först Kumla och sedan Flen när den hallen öppnar. Vi räknar med att 75 till 100 ungdomar kommer att så utan simträning i höst. Vi klarar bara de yngsta som får nybörjarträning i undervisningsbassängen i Duveholmshallen och våra ungdomar i A- och B-gruppen. Utöver tre simträningar i veckan får de också två fyspass som leds av Filip Rautiainen och John Aldrin.

Hur tar ungdomarna det som nu måste pendla tio mil för varje träningstillfälle?

– Det är klart att alla tycker det är jobbigt. Men de har en bra attityd, de vill träna och är duktiga.

Får ni något stöd från kommunen?

– Det är klart att om alla förstått tidigare hur lång tid det tar att laga bassängen hade vi kanske kunnat planera för en provisorisk bassäng i Katrineholm. Men jag måste ändå ge kommunen en eloge för den uppbackning vi får med hjälp till resor och hyror.

Ni skulle arrangera en tävling i september, som redan ställts in. Hur blir det med Duvedoppet strax efter nyår, är den tävlingen också i riskzonen?

– Ja, det är den. Jag har mycket svårt för att se att vi kan arrangera den. Så allt pekar mot att vi tvingas ställa in den också.