KSS radade upp personbästa i SM-kvalet

I lördags och i söndags var det kval till ungdoms-SM i Örebro. Där kunde simmarna från Katrineholms SS slå sina egna rekord gång på gång och Kevin Grahn tog sig vidare till SM-tävlingen i december.

Att hemmaplanen i Duveholmshallen är användbar igen är en faktor i KSS:s framgångar.

Att hemmaplanen i Duveholmshallen är användbar igen är en faktor i KSS:s framgångar.

Foto: Viktor Runsten

Simning2019-11-11 16:16

Kevin simmade så pass bra att han blev bästa 16-åring i mellansvenska regionen på 100 meter frisim och tvåa i 100 meter ryggsim. Det gjorde att han tog sig vidare till SM-finalerna som körs 8-9 december uppe i Umeå. Där kommer de 24 bästa simmarna i Sverige göra upp och Kevin Grahn är rankad 12:a.

Filippa Karlsson var bara en dryg halvsekund från att kvala sig till finalen i Umeå i 100 meter frisim. I övrigt kunde hon också förbättra sina tider i två andra lopp.

Totalt var det nio simmare från KSS som simmade i Örebro i helgen. Den som förbättrade sig själv allra mest var Erik Blomqvist. På 400 meter frisim slog han sitt egna bästa notering med en minut. Totalt blev det fyra lopp och fyra personbästa från Erik som precis kommit igång med simningen.

Annars kunde Olle Pettersson, Amadeus Ahlman, Linnéa Fredriksson, Kajsa Ejdvinsson, Gustav Fager, Elin Andersson och Felix Eriksson addera flera personbästa. Totalt 32 personbästa från 42 KSS-starter.

Deras tränare, Ola Pettersson, tror att det hjälpt mycket att de kan simma på hemmaplan sedan renoveringen av Duveholmshallen blev klar, samtidigt som dem har börjat med tuffare träning.

– Sedan har de nog insett själva att det gäller att satsa för att komma någonvart, inställningen gör mycket också. Jag har aldrig sett de så här taggade för en tävling innan. Är riktigt kul att vara ledare då. De själva är jätteglada, de sjunger och dansar mellan loppen, då ser man att det är rätt. Så det var en bra helg, säger Ola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!