• Pontus Fredriksson kommer tillbaka till KSK efter ett år i Ericsberg Foto:
  • Simon Karlsson kommer från Hälleforsnäs. Foto:
  • Martin Halvarsson ser framtiden an med tillförsikt och börjar nästan få för många (!) spelare. Foto:
1/

KSK-raset har stoppats nu ser framtiden ljus ut

Fotboll, div 5

Ska KSK Fotboll resa sig som en fågel Fenix ur askan som återföds som något nytt och bättre? Nu finns en framtidsvision som få kunde tänka sig för en kort tid sedan. Med 30–35 man i truppen, sju nyförvärv och fler på ingång hoppas tränaren Martin Halvarsson på en ljusnande framtid.

Efter två oavgjorda och 18 förlorade matcher 2017 rasade KSK ur division 4. Frågan var om raset skulle fortsätta eller om åtgärder kunde vidtas för att få stopp på det fria fallet. Innan lagen ens har börjat träna inför 2018 års säsong är det förstås för tidigt att säga något om det, men KSK verkar i alla fall vara på väldigt god väg.

Nygamle tränaren Martin Halvarsson kan, tillsammans med sina hjälptränare Niklas Andersson och Karl-Johan Wahlgren, i dagsläget räkna in mellan 30–35 spelare som vill ingå i KSK-truppen. Av dessa är sju klara nyförvärv, flera av dem med ett förflutet i KSK:

De sju är: Sanjin Karic från Tisnarbro och Pontus Fredriksson, Ericsberg, båda med förflutet i KSK, Alexander Hoinard, Värmbols FC, Simon Karlsson, Hälleforsnäs, plus Vingåkerstrion Linus Hurtig, Hampus Sjöblom och Robin Gustavsson, de två sistnämnda också de med ett förflutet i KSK.

Dessutom är det klart att två man, Hampus Davidsson och Rebin Akrawi, gör comeback efter ett års uppehåll.

I stort sett ett helt nytt lag på ingång alltså, utöver de som spelade i fjol.

— Det ser jättespännande ut och det är ännu fler spelare på gång, säger en mycket nöjd Martin Halvarsson.

Kan det inte kan bli något av ett överflödets förbannelse?

— Jo, det finns risk, men vi är förberedda på det. Jag räknar med att vi ska sätta en trupp på 20–22 man och resten av spelarna får spela i kombinationslaget KAIK/KSK i division 7.

Vem ska träna det laget?

— Där har vi det största problemet för tillfället. Vi har ingen tränare till det laget, men vi jobbar för fullt med det.

Är det här bara konstgjord andning, eller har ni något på ungdomssidan att fylla på med?

— Vi har inget juniorlag, men vi har ett 02-lag som är väldigt duktigt och under det har vi lag i varje åldersklass, så det var länge sedan det såg så bra ut i KSK och det är Jonas Nilsson, Andreas Cervin och Lars Anderssons förtjänst, de har gjort ett fantastiskt arbete, berömmer Martin Halvarsson.

Just nu tränar KSK en gång i veckan med sikte på Specce cup som drar i gång nästa vecka, på måndag.

Läs mer om dessa ämnen

Martin HalvarssonKSK