KSK gjorde en av sina sämre matcher, men lyckades ändå kapa åt sig alla tre poängen i hemmamatchen mot Hällbybrunn. 2–1 (1–1) slutade det och tränaren Martin Halvarsson var mycket nöjd efteråt – med poängen, inte spelet.

– Vi har gjort två skitmatcher i år och vunnit båda, det tyder på en viss styrka trots allt. Men det här var ingen bra match, tvärtom. Vi kom undan med blotta förskräckelsen och att vi hade vår duktiga Anton Halvarsson, 16 år, i målet som räddade ett friläge i slutet av matchen, berömde Martin Halvarsson sin systerson.

En annan som var bra var Robin Gustafsson som slet på mittfältet. En som inte fick beröm var Valon Rashiti som råkade i handgemäng med en motståndare i slutet av matchen och båda blev utvisade.

– Skulle tro att det blir två-tre matchers avstängning, suckade Halvarsson.

Målen gjordes av just Valon Rashiti och Sanjin Karic.

Vingåkers IF:s spelare hade tagit varandra i hand på att det senaste raset mot IFK Nyköping inte fick upprepas. Det var tydligen rätt medicin, för den här gången var det motståndarna Nykvarn som föll ihop i slutet av matchen då VIF förvandlade 2–1 till hemmalaget till 2–4, de två sista målen i matchens slutminuter.

– Men vi var bättre hela matchen trots att vi bara hade 11,5 gubbe och då var jag den där halva gubben som satt halvskadad på bänken – och fick hoppa in, berättar Uffe Isgren.

Alla i VIF gjorde en riktigt bra match och hela laget ska ha beröm, men ett extra stort plustecken ville Uffe Isgren dela ut till 15-årige Martin Forsberg Skagerström som gjorde sina första 90 minuter med A-laget och gjorde det fantastiskt bra. Bra var även mittlåset Mattias Lindberg och Oskar Lundell. Målskyttar var Johannes Lundblad, Calle Isgren, Mikael Isgren och Hannes Bergström.