Det var flera katrineholmare som visade framfötterna när Gästabudstrofén, som också är den tredje deltävlingen i rally-SM, avgjordes i Nyköping.

Mycket publik hade kommit till tävlingen som kördes på tolv specialsträckor runt Nyköping.

Fredrik Eriksson, från Katrineholms MK, med Kristoffer Nordlund vid noterna satsar egentligen inte på SM, men gjorde ett undantag. Han ställde upp i sin VW Golf i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. Ekipaget tappade lite i fredagens inledning men vann på lördagen fem sträckor och ledde med 19 sekunder.

Artikelbild

| Christer Carlsson var kartläsare åt Fredrik Grahn, Kungliga automobilklubben, i en Ford Focus som slutade två i Nyköpings Gästabudstrofé.

– Så bra som det gick i lördags har det inte gått sen 2017, sa Fredrik Eriksson.

När det gick som bäst upptäcktes ett läckage på servostyrningen. Trots åtgärder blev bilen nästan okörbar och Fredrik Eriksson tvingades bryta under sträcka tio.

– Jag fick visa att jag har farten och att vinna fem sträckor är bra, sa Fredrik Eriksson.

Katrineholms MK utmärkte sig i fler klasser.

Dubbla Grahnar i topp blev det i fyrhjulsdrivna klassen där Safariåkaren Christer Carlsson från Katrineholms MK deltog som co-driver åt Fredrik Grahn från KAK. Ekipaget slutade på en andraplats, bara elva sekunder efter vinnaren Joachim Grahn från Simrishamn.

– Vi är nöjda med insatsen och att bilen är hel, man får ju tänka på att vinnaren hade en bil som är från 2016 och vår är från 2002, sa Christer Carlsson.

Trea i klassen blev Kristoffer Gustavsson från Katrineholms MK med Strängnäs AMS Elina Svensson i högerstolen.