– Det är som vanligt, totalt kaos, säger spelande tränaren Fredrik Wirén.

För att förstå för man backa några månader i tiden, till vårens tävlingskonferens.

– Där lyckades Nyköping få med sig flera klubbar för att rösta igenom att det mångåriga samarbetet mellan östsvenska och mellansvenska basketregionerna skulle upphöra, säger Fredrik Wirén.

Därmed sprack också alla tidigare seriesammansättningar med lag från de båda regionerna. Inte bara på seniornivå utan ända ned till ungdomslagen.

– Det har varit en sommar med många möten. Allt jag vet just nu är att vi ska spela i trean, men inte mot vilka lag eller när serien är tänkt att komma i gång, konstaterar Fredrik Wirén.

På KIF:s hemsida finns en länk till en serie om sex lag där KIF är ett tillsammans med Sjöängen från Askersund, Karlstad, Arvika, Sunne och Örebro. Stämmer inte den då?

– Det är mer än jag vet. Det är mycket som har ändrats den senaste tiden.

Tills vidare fortsätter han dock att träna laget, som består av tio–tolv spelare, tre gånger i veckan.

Peter Nyman på KIF-kansliet kan dock skingra en del dimmor och räta ut några frågetecken.

– Den serieindelning som finns på hemsidan är den som gäller. Så visst, det blir många långa resor till bortamatcherna, samtidigt som det här är lag vi har mött tidigare. Däremot är inte spelschemat lagt. Det arbetet pågår just nu och planen är att första seriematcherna ska spelas helgen 6–7 oktober, säger Peter Nyman.