KIB:s sportchef Hans Johansson hälsar de nya tränarna Peter Brohede (till v.) och Morgan Andersson (till h.) välkomna. Foto:

KIB:s nya tränarpar – en intern lösning

Innebandy
annons

Nu är det klart. Morgan Andersson och Peter Brohede blir KIB-herrarnas tränare i vinterns division 2. — Man behöver inte alltid gå över ån efter vatten, säger klubbens sportchef Hans Johansson.

Det blev inte bara en säsong i division 1. Det blev också bara en säsong för huvudtränaren Mario Micalizzi som återvänt till Onyx i Nyköping. Han hade Per Rohlin, som assisterande, men och han lämnar nu A-laget.

Det stod klart redan innan sista omgången och sedan dess har sportchefen Hans Johansson letat nya tränare.

Till slut fann han dem – i KIB.

— Det finns bra kunskap i Katrineholm också, säger Hans Johansson.

Morgan Andersson får huvudansvaret när han för första gången ska träna ett seniorlag.

— Senaste vintern tränade han vårt pojklag födda 02-03, säger Hans Johansson.

Peter Brohede var på sin tid en respekterad forward när han spelade i KIB.

— Den senaste säsongen har de sett alla A-lagets hemmamatcher och flera av bortamatcherna från läktaren. Där har de suttit och haft åsikter om hur laget spelat, nu får de själva påverka, säger Hans Johansson.

Arbetet har redan inletts. Förra helgen var de nya KIB-tränarna och Hans Johansson på besök i Jönköping och träffade SSL-klubbens tränare Niklas Påhlsson.

— Han delade med sig av sina kunskaper om försäsongsträning och matchupplägg. Det var några fullmatade timmar som vi nu ska smälta och överföra till KIB:s nivå, säger Hans Johansson.

Medan sökandet efter tränare pågått har spelarna redan inlett försäsongsträningen. Det gör de på gym i samarbete med Iivo Wegelius som lagt upp ett träningsprogram. Under juli blir det individuell träning innan hösten rivstartar i augusti.

— Redan två veckor efter de första träningarna med klubba och boll ska vi spela träningsmatch. Det blir i Duveholmshallen mot Tullinge som är i Katrineholm på träningsläger, säger Hans Johansson.

Dock står KIB-herrarna över årets DM-spel, som krockar med Sverigespelen.

— Det var ett önskemål från spelarna att åka till cupen i Köping, säger Hans Johansson.

I spelartruppen finns ännu inget nyförvärv. Däremot står det klart att korsbandsskadade Dennis Månsson Linde blir borta minst hela hösten. Även Linus Månssons Linde framtid är osäker.

— Han har problem med fotlederna, men vi för en kontinuerlig dialog, säger Hans Johansson som hoppas kunna presentera något eller några nyförvärv i god tid före seriepremiären i division 2, borta mot Kolpenäs.

Damlaget i division 1 kommer, precis som senaste vintern, att tränas av Kent Olsson. Nu är det också klart att Johan Sundholm blir assisterande tränare.

— Där finns också den positiva nyheten att vi fått två nya målvakter till truppen, säger Hans Johansson.

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms innebandy
annons

Mest delat denna vecka