• Emil Eriksson i KAIK. arkivFoto:
  • Linus Doktare i KVBS och Dennis Månsson Linde i KIB. arkivFoto:
1/

KIB-spelaren: Det tär på dig psykiskt

Allmänt

Vi har pratat med tre spelare i tre lag som ligger i botten av tabellen om hur det är att vara inne i en negativ trend och vad de har för knep att ta sig ur.

Samtliga spelare kan intyga att det inte är något vidare när förlusterna hopar sig och laget kämpar för sin existens.

Dennis Månsson Linde, forward i KIB:

– Det tär på dig psykiskt, det gör det verkligen. Det är inte kul att förlora i stort sett varje match som vi har gjort. Många av oss visste att vi skulle få det tufft som nykomling. Det är inte lätt att komma till en Stockholmserie, speciellt inte från Sörmland.

Linus Doktare, anfallare i KVBS:

– Det är tufft när man kommer in i en dålig trend men det är bara att jobba på och försöka hitta lösningar för att bryta den.

Det är lite olika orsaker till att lagen ligger till som de gör. För Katrineholms innebandyherrar visade sig steget upp till division 1 vara för stort.

– Laget och föreningen var inte riktigt förberedda. De flesta tänkte att det skulle bli en lärdom, men det känns tråkigt att vi inte gav oss själva bättre förutsättningar. Vi har en för tunn trupp och sedan har vi haft ett riktigt målvaktskaos där vi testat flera stycken. Samtidigt har vi haft otur med skador, säger Månsson Linde.

KIB har hängt med hyggligt i flera matcher men har haft rejäla svackor där motståndaren har tagit över och avgjort. Den senaste matchen mot Huddinge var ett exempel på det. KIB stod för en riktigt bra första period och hade ledningen med 2–0. Men man fick ändå stryk med 10–4 sedan Huddinge gjort 5–1 i både andra och tredje perioden.

– Jag har känt att vi som lag inte riktigt orkar.

Det som är speciellt för KIB är att det redan nu är klart att laget åker ur.

– Vi som lag kanske inte ger det där lilla extra som vi gjort annars. Man viker lätt ner sig när man vet att man inte har någon chans att klara sig kvar.

Men även om det blir respass för KIB hoppas Dennis Månsson Linde att laget ska börja vinna lite mer. Första steget blir att visa sina fans vad man går för.

– Vi har en jättefin publik som hjälper oss mycket under hemmamatcherna. Vi vill inte åka på storstryk, även fast vi har gjort det. Vi vill verkligen ge allt för publikens skull. Vi måste börja där!

KVBS förlorade nästan hela start- elvan innan säsongen och nu kämpar laget för att klara en kvalplats. KVBS är en poäng från Jönköping som ligger där. Trots att laget hela tiden har kniven mot strupen tycker Doktare att det fortfarande är en bra stämning bland spelarna.

– Vi har hela tiden försökt att hitta nya vägar och vi har roligt tillsammans i laget. Det är en sporre att försöka klara det och det är lätt att motivera sig.

Mot bättre motstånd har KVBS hängt med ganska bra, men i slutet av matcherna har man ändå släppt in många mål och till slut förlorat.

– Vi har oftast hamnat i underläge med några bollar och det har man inte råd med. Då är det tufft att komma tillbaka, det rinner lätt iväg på slutet.

Men I måstematchen mot Blåsut var det KVBS som kom tillbaka. Det var underläge med 2-1 i paus men lyckades till slut vända och vinna med 7–2.

– Alla trodde på att vi kunde vända i den matchen, det kändes som att alla hade bestämt sig. Vi kom ihop bra som grupp, alla trodde på det vi gjorde och det var riktigt roligt att spela andra halvlek.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KAIKKVBSKatrineholms innebandyBandyHandbollInnebandy
Relaterat