KIB laddar för en fullspäckad helg

Under lördagen och söndagen är Duveholmshallen helt uppbokad av Katrineholms Innebandy, som hoppas kunna bjuda på en ordentlig fest.

August Härnström, kapten i KIB:s herrlag, som hade över 600 åskådare i senaste hemmamatchen. Till söndagens match hoppas ordförande Tomas Larsson på över 800.

August Härnström, kapten i KIB:s herrlag, som hade över 600 åskådare i senaste hemmamatchen. Till söndagens match hoppas ordförande Tomas Larsson på över 800.

Foto: Viktor Runsten

Innebandy2019-11-11 21:57

Samtliga lag från KIB, förutom det allra yngsta, kommer spela antingen sammandrag eller seriematcher. Efter ett försök till arrangemang under förra året gick planeringen igenom i år.

– Nu låg vi på ganska tidigt att få förbundet, inte att hjälpa oss med lottningen för det får man inte, men kunna lägga så att vi hade hemmamatcher i varje fall. Nu hade vi tur med herrlaget som får möta serieledarna FBC Nyköping på söndag, så det känns spännande, säger KIB:s ordförande Tomas Larsson.

Föreningen inspirerades av liknande grejer Värmbols FC och DFK Värmbol gjort tidigare och har bokat upp alla tre innebandyplaner. Under båda dagarna är det en hall över, då kommer det finnas både innebandyloppis och chans för alla att spela innebandy.

– Det finns mycket material som inte används i många familjer, det kanske kan glädja några som vill fynda lite fina grejer utan att behöva betala för mycket för det. Vi provar en loppis så får vi se vad det ger, säger Tomas.

Planeringen för helgen började i våras och Tomas Larsson menar att det inte är så mycket att hålla reda på då alla lag redan har hand om sina matcher när det gäller matchvärdar och sekretariat. Resten runt omkring blir det lite extraarbete med städning och att hjälpa till lite med stora läktaren till exempel.

– Men det är inte särskilt mycket om man bara planerar.

På söndagen blir det tre matcher där herrjuniorerna, damlaget och herrlaget spelar med hela läktaren utdragen och det finns plats för 1000 åskådare. Tomas tror att publikdraget som han förväntar sig under helgen kommer vara överraskande för dem besökande lagen.

–Jag tror att vi sticker ut lite genom att ha lite mer publik än andra lag på samma nivå. Skulle vi fylla läktaren på söndagen så blir det riktigt roligt, då är nog alla lag som kommer på söndag som blir rejält överraskade. Det känns roligt.

Tomas tror att KIB-herrarnas möte med obesegrade serieledarna FBC Nyköping i division 2 kommer bli den publikmässiga höjdpunkten, han själv hoppas på 800 åskådare.

– Sen är det alltid så att se småbarn som är fem, sex, sju, åtta år lira är en tjusning i sig. Men det är klart att det blir en rolig match när man möter serieledaren och vi har fyra raka vinster sedan premiärförlusten, så vi är på gång vi också.

Annars hoppas Tomas på en helg med gemenskap, bra värdskap och mycket folk.

– Jag hoppas och tror att vi får visa upp KIB från den bästa sidan, på alla sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!