KFUM obesegrat i pingispremiären

KFUM fick bästa tänkbara start på seriespelet och är i serieledning efter premiäromgången.

Arvid Karlsson vann fem av sina sju matcher när division 2-pingisen inleddes.

Arvid Karlsson vann fem av sina sju matcher när division 2-pingisen inleddes.

Foto: Stina Järperud

Bordtennis2019-10-12 18:18

– Det blev lite oväntat lätt i första matchen mot Carlstad, säger Talis Olausson i KFUM om 8– 2-segern.

Även i den andra matchen, mot Norcopensarna, var KFUM på väg mot en storseger och ledde med 5– 1. Men till slut krävdes alla 14 matcherna för att få en vinnare.

– Mikael Cedervall vann sista matchen –  efter 11– 9 i femte och avgörande set – och ordnade 8– 6 till oss. Sådana matcher är lite extra roliga att vinna, fortsätter Talis Olausson.

De senaste säsongerna har han varit lagets ankare. Nu är han skadad och kan inte spela. Då klev många andra spelare fram i första sammandraget som spelades i Örebro.

– Mikael, som kommit till oss från Vadsbro inför säsongen, var strålande. Men han var inte ensam. Arvid Karlsson vann fem av sju matcher och betydde förstås massor, säger Talis.

I matchen mot Norcopensarna fick Pontus Frithiof och Filip Wirström vinna lika viktiga matcher. 

– Inte mindre än fem av de 14 matcherna gick till skiljeset. Det visar lite av vår styrka under premiärhelgen att kunna vinna de jämna matcherna, säger Talis Olausson.

Förra säsongen fick inte KFUM med sig poängen i serieinledningen. Nu toppar laget tabellen efter de två inledande omgångarna.

– Det kommer att krävs tio, kanske tolv poäng, för att hänga kvar i en serie som är bättre än förra året. Så visst är det skönt att ha de här fyra poängen i ryggen inför nästa sammandrag. Då möter vi dessutom seriens två bästa lag, Safir och Linköping, som spelade oavgjort i deras möte nu, säger Talis Olausson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!